Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Opilý řidič najel na policistu a ujížděl. Při útěku před hlídkou přišel o boty

Obyčejná služba se pro policisty z Nového Města změnila v dramatický páteční večer. Když kolem 20. hodiny chtěli zastavit bílou dodávku přijíždějící od Raspenavy, její řidič šlápl na plyn a dokonce na policistu najel. Poté ujížděl směrem na Krásný Les.

„Policista si zachoval chladnou hlavu i přes to, že mu před pár okamžiky šlo o život, nastoupil spolu se svým kolegou do služebního vozu a začali ujíždějícího bílého Peugeota pronásledovat. Po ujetí několika stovek metrů, našli pronásledovanou dodávku odstavenou na krajnici, bez řidiče,“ uvedl mluvčí liberecké policie Vojtěch Robovský.

Řidič se snažil policistům zmizet po svých, jenže ve sněhu nechal krásně viditelnou stopu a navíc po chvíli policisté našli ve sněhu i boty. „Po několika málo minutách ho hlídka nalezla, jak se pohybuje bosý po silnici ve směru ke svému odstavenému vozidlu,“ doplnil mluvčí.

U auta si pak musel dýchnout a v tu chvíli policistům došlo, proč před nimi ujížděl a pak i utíkal. Dechová zkouška byla pozitivní, 27letý mladík nadýchal téměř 1,4 promile.

„Proti mladému muži z Frýdlantska zahájili policisté trestní stíhání a obvinili ho ze spáchání zločinu násilí proti úřední osobě a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě, že bude odsouzen, hrozí 27letému muži trest odnětí svobody na šest měsíců až šest let,“ uzavřel Robovský.

Autoři | Foto

Štítky Raspenava, Krásný Les, Peugeot

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič najel na policistu a ujížděl. Při útěku před hlídkou přišel o boty  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.