Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Anonym nahlásil uložení bomby v budově soudu v Liberci

Policisté před čtvrteční devátou hodinou ranní evakuovali budovu Krajského soudu v Liberci, kde neznámý anonym nahlásil na linku 158 uložení výbušného nástražného systému. Ihned po nahlášení bylo okolí budovy uzavřeno a policie začala s prohledáváním objektu. Po třech hodinách mohli policisté bezpečně oznámit, že v areálu není žádná bomba.

Policisté okamžitě po nahlášení informovali justiční stráž a předsedkyni soudu. Na místo byly okamžitě povolány policejní hlídky a psovod se speciálně vycvičeným psem. "Budova soudu musela být okamžitě vyklizena, evakuováno bylo téměř 200 osob, a to nejen z řad zaměstnanců, ale i občanů, kteří přišli na jednání," řekla mlivčí policie Vlasta Suchánková

Budovu soudu detailně prohlédl psovod se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání výbušnin, a krátce po půl dvanácté mohl celou akci ukončit. Žádný nástražný výbušný systém nalezen nebyl.

"Po více jak třech hodinách detailní prohlídky objektu, mohli policisté konstatovat, že celý prostor je bezpečný. Všichni zaměstnanci a návštěvníci se tak do objektu soudu mohli bez obav vrátit," dodala mluvčí.

Neznámého anonyma se nyní policisté snaží vypátrat.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Liberec, bomba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Anonym nahlásil uložení bomby v budově soudu v Liberci  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.