Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zloděje vyrušila majitelka domu, schoval se před ní za postel

Nečekaného návštěvníka objevil v ložnici rodinného domu v Dolní Libchavě manželský pár. Muž a žena se minulý pátek večer vraceli společně domů autem a trochu je překvapilo, že byla v domě rozsvícená světla. Vysvětlovali si to tím, že se u nich zastavil někdo z rodiny a nebo, že zapomněli zhasnout. Jako první vešla do domu sedmašedesátiletá žena. Když vstoupila do ložnice, všimla si, že se za postelí někdo schovává, ale to ji nevyděsilo. Byla totiž přesvědčená o tom, že si z ní chce syn nebo švagr udělat legraci.

„Proto směrem k postavě, krčící se za postelí, jenom pronesla, ať už přestane blbnout a vyleze. Přitom současně popošla blíž a odhodila z postele peřinu, která jí bránila ve výhledu. Najednou před sebou uviděla naprosto cizího zanedbaného mladého muže, který začal koktat a vymlouvat se na to, že se sem přišel ohřát,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Majitelka domu se ani v ten moment nezalekla a muže sama zadržela, teprve potom zavolala manžela, který v tu chvíli stále ještě netušil, co se v ložnici odehrává. Manželé pak zloděje drželi až do příjezdu policistů.

Muž jim ale vyhrožoval, že pokud ho nepustí, tak se k nim později vrátí a pomstí se jim. „Jeho výhrůžky zněly velmi vážně a vzbuzovaly v nich oprávněné obavy. Teprve po příjezdu policistů majitelé domu zjistili, co tu zloděj odcizil,“ dodala mluvčí.

Pro policisty nebylo složitým úkolem zjistit, s kým mají tu čest. Jednalo se o devětadvacetiletého recidivistu z Novoborska, kterého  v minulosti pražské obvodní soudy pravomocně odsoudily za krádeže nejen k zákazu pobytu v hlavním městě, ale také k nepodmíněným trestům odnětí svobody, přičemž  z posledního vyšel po 23 měsících teprve 2. března letošního roku.

Z rodinného domu v Dolní Libchavě si chtěl odnést dva notebooky, fotoaparát, DVD přehrávač a zlaté i stříbrné šperky, které si připravil k odnesení.

Jelikož se jedná o nenapravitelného zloděje, podali policisté státnímu zástupci podnět k jeho vzetí do vazby. Soud ho tam svým rozhodnutím poslal v pondělí.  

Foto Dominik Svoboda

Štítky dům, postel, ložnice, Dolní Libchava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděje vyrušila majitelka domu, schoval se před ní za postel  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.