Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dva opilci surově napadli muže na zastávce a zlomili mu čelist. Nechtěl jim dát cigaretu

Obětí fyzického napadení se může stát každý, stačí být jen ve špatnou dobu na špatném místě. O tom by mohl vyprávět muž, kterého surově napadla dvojice mužů, když čekal na zastávce na autobus. A důvod? Chtěli po něm cigaretu a on nereagoval, nechtěl se do ničeho zaplést. A tak skončil zbitý v nemocnici.

K incidentu došlo koncem února na jedné autobusové zastávce na Rychnovsku. „Třiačtyřicetiletý muž čekající ve večerních hodinách na zastávce autobusu, byl osloven dvěma mladíky pod vlivem alkoholu. Nechtěl se zřejmě zapojovat do diskuse a předejít konfliktu, ale to se mu nepodařilo. Mladíci mu řekli, ať jim dá cigaretu, na což nereagoval. To popudilo oba recidivisty, kdy starší z nich začal do muže bušit pěstmi,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Po chvíli se přidal i druhý a napadený si odnesl zlomenou čelist a pohmožděniny. Policejní hlídka agresory zadržela jen asi hodinu po činu. Ukázalo se, že jde o dvojici z Jablonecka s pestrou kriminální minulostí.

„Oba se podrobili dechovým zkouškám s pozitivními výsledky. Policejní komisař sdělil obvinění oběma mužům z trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví, za což jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody od šesti měsíců až na tři léta,“ doplnil mluvčí.

Případem se původně zabývali policisté z obvodního oddělení v Rychnově, ti jej ale předali kriminalistům z Jablonce nad Nisou, neboť zranění, která dvojice výtržníků muži způsobila, si vyžádala mnohem delší dobu léčení, a z původního podezření na přestupek, došlo k překvalifikování na podezření ze spáchání trestného činu.

Autoři | Foto Dominik Sovoboda

Štítky cigareta, okres Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva opilci surově napadli muže na zastávce a zlomili mu čelist. Nechtěl jim dát cigaretu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.