Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Za vybržďování u supermarketu v Liberci hrozí muži osmiletý trest

Vězení až na osm let hrozí třiapadesátiletému muži za takzvané vybržďování u supermarketu v Liberci. Vyšetřovatel ho obvinil z vydírání se zbraní a pokusu ublížení na zdraví.

Incident se stal loni 13. října kolem 13:00 v Ruprechticích. Obviněný muž tehdy řídil dodávku Peugeot Partner. Rozčílil ho manévr sedmadvacetileté těhotné řidičky Ford Fokus, jež vyjížděla z parkoviště u supermarketu ve Vrchlického ulici. Po této ulici právě jel řidič s dodávkou a najetím fordu z parkoviště se cítil ohrožen. Na řidičku proto zatroubil. "Poněvadž si žena za volantem žádné chyby nebyla vědoma, odpověděla mu na troubení neslušnou gestikulací se zdviženým prstem," uvedla mluvčí policie Ivana Baláková. Řidič dodávky v reakci na její gesto ford okamžitě předjel a zabrzdil. "Žena naštěstí prudce sešlápla brzdu a tím zabránila nejhoršímu. Vozidla se střetla jen velmi lehce," řekla policistka. Nikomu se díky rychlé reakci řidičky nic nestalo. V autě s ženou cestoval manžel a roční syn, v dodávce byl jeden spolujezdec.

Vybrždění jiného vozu se v poslední době na silnicích v Česku objevuje často. Několik takových případů se už dostalo k soudu. Jeden z nejpřísnějších trestů dostal Christo Dimitrov Klisurov, soud ho potrestal šesti lety vězení za ohrožení posádky osobního auta na dálnici D1. V Libereckém kraji jde podle Balákové o první takto posouzenou nehodu. "Z případu je kromě jiného zřejmé i to, že by se řidiči neměli navzájem provokovat nevhodnou gestikulací, protože nikdy přesně nevědí, s kým se v silničním provozu právě "potkají". Tím samozřejmě nijak neomlouváme chování řidiče peugeotu," dodala mluvčí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Liberec, Ford Motor Company, Peugeot Partner, Ruprechtice, Peugeot, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za vybržďování u supermarketu v Liberci hrozí muži osmiletý trest  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.