Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Hasiči celou noc zasahovali u požáru haly v Jindřichovicích, škoda je okolo 10 milionů korun

Rozlehlou halu v Jindřichovicích pod Smrkem na Liberecku zachvátil ve čtvrtek odpoledne požár. Uvnitř bylo uskladněno seno a zemědělská technika a na střeše fotovoltaická elektrárna. Škoda bude podle předběžného odhadu kolem deseti milionů korun.

Příčina se vyšetřuje, kromě hasičů se okolnostmi vzniku požáru zabývá i policie. "Pracuje se čtyřmi verzemi. Došetřování na místě požáru bude zřejmě probíhat až o víkendu," uvedl vrchní komisař hasičů Jan Mandl. Hasiči podle něj v Jindřichovicích stále zasahují. Požár už mají sice pod kontrolou, ven ale vyvážejí balíky slámy a dohašují.

Hasičům byl požár zemědělského objektu ve Frýdlantském výběžku nahlášen ve čtvrtek po 15:00, vyhlášen byl třetí stupeň poplachu. "Do dnešních ranních hodin se na místě vystřídalo celkem 18 jednotek požární ochrany," uvedl Mandl.

Naskladněné balíky slámy podle něj hořely v celém objektu 50krát 40 metrů. Část uskladněné techniky se povedlo vyvézt včas ven. "Do jaké míry byla technika zasažena požárem a poškozena, zatím nejsme schopni říci," řekl Mandl. Škoda je zatím orientační. "Majitelé se zatím dovnitř nedostali, takže nevědí, v jakém stavu je objekt včetně zařízení, uskladněného materiálu, techniky. To bude předmětem šetření v průběhu příštích týdnů," dodal vrchní komisař.

Autoři | Foto Hasiči Frýdlant, HZSLK

Štítky požár, technika, Jindřichovice, Liberecký kraj, Jindřichovice pod Smrkem, Frýdlantský výběžek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Hasiči celou noc zasahovali u požáru haly v Jindřichovicích, škoda je okolo 10 milionů korun  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.