Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Do Rýnovic zatím milost nedorazila. Ředitel věznice předstoupil před novináře

V Rýnovicích se stále čeká na propuštění mediálně nejsledovanějšího českého vězně Jiřího Kajínka. Kdy milost do věznice na okraji Jablonce nad Nisou dorazí, není zatím jasné. Před novináře v neděli večer předstoupil ředitel věznice Vlastimil Kříž, který je poinformoval o tom, že k propuštění doživotně odsouzeného vězně může dojít kdykoliv.

„Mohu ubezpečit, že ve věznici panuje pořádek a kázeň. Co se týká události, kterou očekáváme, k tomu se nemůžu blíže vyjádřit," řekl Kříž a dodal: „Pakliže jako ředitel věznice obdržím dokument, který mě bude opravňovat k tomu, abych zahájil úkony k realizaci rozhodnutí prezidenta republiky, učiním tak bezodkladně, celých čtyřiadvacet hodin denně.“

Sám přiznal, že k propuštění Jiřího Kajínka musí dojít v součinnosti s Okresním soudem v Jablonci nad Nisou. „Do věznice se tak musí dostavit předsedkyně senátu, potažmo pověřený soudce nebo soudkyně,“ uzavřel.

Nejznámější český vězeň Jiří Kajínek strávil za mřížemi 23 let. Média na sebe upozornil útěkem z přísně střežené mírovské věznice. Zeman už dříve uvedl, že k milosti pro Kajínka připojí sedmiletou podmínku, "aby reagoval na některé obavy, že se bude mstít po svém propuštění z vězení". Podle průzkumu agentury Median pro Českou televizi souhlasí s milostí pro Kajínka 54 procent lidí, proti je 36 procent. 

VIDEO: Vlastimil Kříž před novináři

Foto Bezedný Frank

Štítky Rýnovice, Jiří Kajínek, Jablonec nad Nisou, Senát Parlamentu ČR, Česká televize, Median

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Do Rýnovic zatím milost nedorazila. Ředitel věznice předstoupil před novináře  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.