Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Obětavý strážník bojoval v korytě řeky o život telete. Život topícímu se zvířeti nedokázal zachránit

Smutný konec měla pondělní záchranná akce v řece Ploučnici, kterou obětavě vedl jeden z českolipských strážníků. Ten byl společně se svým kolegou vyslán k řece, ve které se topilo čerstvě narozené tele. Strážník se v korytě řeky snažil zvíře do poslední chvíle zachránit, nakonec ale bezúspěšně. Po několika minutách ve vodě byl i strážník vděčný za to, že se sám dostal v pořádku na břeh.

Na topící se tele upozornili dvě náhodné kolemjdoucí, které šly po žizníkovské cyklostezce. Přivolaná hlídka strážníků byla na místě za pár minut. „Jeden z hlídky viděl malé tele u kraje ve vodě. Neváhal a skočil pro něj do řeky. Vytáhl jej na břeh, ale odtud mládě shodila kráva zpět do vody,“ řekla mluvčí strážník Eva Vlastníková.

Strážník, který je u městské policie teprve měsíc, třikrát vytáhl tele na břeh, ale to se ihned ocitlo ve vodě. Bojoval tak s časem, vodou a bahnem. „Pokusil se vytáhnout tele na opačný břeh, ale když kráva viděla, že tele odnáší, skočila do vody za nimi,“ dodala mluvčí.

Strážníkovi už v ten moment začaly docházet síly, jelikož se začal bořit do bahna. Bezvládné tele už zachránit nedokázal. V ten moment byla v korytě řeku také kráva, která se nemohla dostat na břeh. „Na pomoc se jí vydali hasiči, které přivolal strážník. Hasiči ve speciálních oblecích se snažili pomoci krávě, zvíře se později na jiném místě dostalo na břeh samo,“ doplnila Vlastníková.

Ke smutné události nemuselo dojít, kdyby byla pastvina na břehu ohraničena ohradníkem i podél řeky.

Podle majitele stáda se tele narodilo zřejmě tentýž den, kdy se utopilo, přímo na pastvině. „Tele bylo vysílené a hlavně nevíme, jak dlouho bylo ve vodě, než jsme přivolaly pomoc,“ uzavřely dívky.

Foto MP Česká Lípa

Štítky Česká Lípa, Ploučnice, tele, kráva, voda, ohradník, městská policie, strážník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obětavý strážník bojoval v korytě řeky o život telete. Život topícímu se zvířeti nedokázal zachránit  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.