Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policie a horská služba hledaly v noci na Ještědu ztracenou ženu

Policisté i příslušníci horské služby se psy a vrtulníkem pátrali v noci na dnešek na Ještědu a v jeho okolí po ztracené turistce z Drážďan. Jednadevadesátiletá žena se v úterý odpoledne ztratila své skupině. Na to, že v autobuse není, přišla delegátka až cestou domů a zalarmovala horskou službu. Seniorka ale odjela domů vlakem.

Pohřešování seniorky ohlásila delegátka v úterý po 17:00 na tísňové číslo Horské služby 1210. "V tu chvíli už byl jejich autobus na cestě domů. Teprve po odjezdu zjistili, že při počítání účastníků pod Ještědem udělali chybu a skutečně je jich o jednoho méně," doplnil zasahující člen horské služby Tomáš Prchal. Turisté se vrátili zpět na Ještěd, ale seniorku už nenašli, proto požádali o pomoc.

"Ihned jsme zorganizovali pátrání v oblasti, kde se paní mohla pohybovat. Do akce jsme zapojili 14 našich profesionálních i dobrovolných členů a tři psovody. Zároveň jsme požádali o pomoc Policii ČR," řekl Prchal. Po dohodě s policisty byl povolán i vrtulník PČR s termovizí. Záchranáři horské služby pak prohledávali především všechny možné cesty z vrcholu Ještědu a jejich bezprostřední okolí.

Dnes kolem 02:30 byla pátrací akce ukončena bez toho, že by ženu našli. "Dohodli jsme se, že budeme pokračovat ráno a v osm začneme plánovat další postup. K tomu jsme se ale už nedostali," poznamenal záchranář. Ozvali se totiž policisté s tím, že dostali informaci z Drážďan. Když totiž seniorka zjistila, že zájezd odjel bez ní, v klidu dojela místní dopravou na nádraží a vlakem se podle něj bez problémů vrátila domů do Německa.

Autoři | Foto Horská služba

Štítky Ještěd, Liberec, pátrání, vrtulník, horská služba, Drážďany, Policie České republiky, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie a horská služba hledaly v noci na Ještědu ztracenou ženu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.