Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policie hledá stopaře, který pořezal řidiče. Za nepovedenou loupež mu hrozí až deset let vězení

Berete do svého auta stopaře? Řada z vás si po přečtení tohoto článku možná podobné dobré skutky rozmyslí. Policisté totiž od pátečního večera pátrají po neznámém stopaři, který napadl a pokusil se oloupit jednačtyřicetiletého řidiče. Ten stopaře nabral za obcí Zahrádky, společná jízda ale dlouho netrvala.

„Normálně cizí lidi nevozí, ale udělal výjimku, protože mu přibližně třicetiletý muž v cyklistickém dresu připadal jako slušný člověk,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková

Cyklista řidiči řekl, že se mu porouchalo jízdní kolo a proto potřebuje svézt. „Ovšem před odbočkou na Ramš si řidič všiml, že stopař šátrá rukou pod sedačkou, kam před tím on zastrčil svůj batoh, který ležel na sedačce,“ dodala mluvčí. To neuniklo pozornosti řidiče, který stopaře okřikl.

„V té chvíli stopař řidiče napadl několika ranami pěstí, které směřoval na jeho hlavu. Řidič rány vykrýval předloktím pravé ruky a přitom ještě musel řídit. Po několika desítkách metrů zastavil a lupič z místa činu uprchl,“ doplnila Baláková.

Teprve potom si řidič všiml, že mu teče krev, a že má na předloktí pravé ruky, kterou se mu bránil, tři asi sedmicentimetrové řezné rány a tři řezné rány o délce zhruba pět centimetrů také na hrudníku. Čím mu je stopař způsobil, zatím není jasné. Po jeho totožnosti nyní pátrají kriminalisté.

Pachatelem loupeže je podle napadeného řidiče muž mezi 25 až 30 lety, štíhlé postavy, vysoký přibližně 170 centimetrů. Má tmavěhnědé, rovné, krátce střižené vlasy. Oblečen byl do cyklistického trika s krátkým rukávem s nepravidelnými pruhy v modro-zelené barevné kombinaci a do cyklokraťasů. Na rukou měl pravděpodobně černé cyklistické rukavice.

Přesto, že se stopaři nepodařilo batoh ukrást, vyšetřují kriminalisté případ jako loupež, kdy muži hrozí až deset let za mřížemi.

Foto pixabay.com

Štítky Zahrádky, Česká Lípa, stopař, napadení, loupež, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie hledá stopaře, který pořezal řidiče. Za nepovedenou loupež mu hrozí až deset let vězení  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.