Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

U Lemberku se srazila dvě auta. Sedm lidí včetně dvou dětí se zranilo

Dvě osobní auta se srazila v sobotu večer na silnici 13 mezi Rynolticemi a Lvovou. Na místě zasahovalo šest jednotek záchranářů včetně vrtulníku. Záchranáři do nemocnic v Liberci a České Lípě přepravili celkem sedm lidí včetně dvou dětí. K nehodě došlo asi v 19:35.

Ihned po příjezdu hasiči vyprostili hydraulickým rozpínákem zaklíněného spolujezdce z vozidla Peugeot. „Dalším zraněným se podařilo dostat mimo vozidla bez vyproštění a hasiči je soustředili dál od místa události ke krajnici, kde byli postupně ošetřováni," řekla mluvčí libereckých hasičů Zdenka Štrauchová.

„Čtyři pacienti měli středně těžká poranění, ty jsme transportovali na liberecké traumacentrum,“ řekl mluvčí krajské záchranky Michael Georgiev.

Podle něj do Liberce odvezli i dvě děti. „Žádná zjevná zranění neměly, ale odvezli jsme je k observaci také na traumatologii,“ dodal mluvčí.

Jeden lehce zraněný pacient pak byl přepraven do českolipské nemocnice.

„Po rozvozu raněných do nemocnic jsme likvidovali společně se správcem komunikace únik ropných produktů v celé šíři komunikace, použili jsme celkem 120 kilogramů sorbentu. Vozidla jsme přesunuli ke krajnici, aby mohla začít fungovat doprava alespoň kyvadlově," popsal velitel zásahu Jan Přerovský ze stanice Jablonné v Podještědí.

Autoři | Foto

Štítky nehoda, Jablonné, Lemberk, Lvová, vrtulník, ZZS LK, nemocnice, Liberec, Česká Lípa, Peugeot

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Lemberku se srazila dvě auta. Sedm lidí včetně dvou dětí se zranilo  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.