Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hasičům přibývá zásahů. Během prvního pololetí jich řešili více než 2 tisíce

Hasiči v Libereckém kraji měli letos v prvním pololetí 2415 zásahů, to je o 13 procent více než loni do konce června. Největším byla likvidace požáru v areálu libereckého družstva pro chemickou výrobu Severochema se škodou za 100 milionů korun. Vyplývá to ze statistik hasičů. Počet zásahů stoupl v první polovině roku o 13 procent v celé České republice, kde hasiči vyjížděli k 55 830 zásahům. Nejčastěji šlo o takzvané technické havárie.

Sklad hořlavých kapalin vyhořel v liberecké Severochemě 29. května. Jeden zaměstnanec se lehce popálil, když se snažil oheň uhasit. Zranil se i jeden z hasičů, požár likvidovalo 120 profesionálních a dobrovolných hasičů. Co bylo příčinou požáru haly, zatím není jasné. Policie dosud vyšetřování neukončila, mimo jiné čeká na závěry znalce. Kriminalisté prošetřují několik verzí. "Je mezi nimi i ta, zda nedošlo k 'pochybení' lidského faktoru," uvedla již dříve mluvčí policie Vlasta Suchánková.

V kraji se stal ještě jeden požár se škodou nad deset milionů korun. Děti při hře zapálily na začátku května v Jindřichovicích pod Smrkem na Liberecku halu na uskladnění slámy s fotovoltaickými panely na střeše. Způsobily škodu za 18 milionů korun. Také při likvidaci tohoto požáru se zranil jeden hasič.

Mnohem horší následky měl na konci ledna požár pískovcového sklepa v Mimoni na Českolipsku, kdy zemřel třiašedesátiletý bezdomovec. Podle pitvy zemřel v důsledku udušení ze zplodin hoření.

Těžké popáleniny utrpěl v polovině ledna starší muž při požáru domu s pečovatelskou službou v Novém Boru - Arnultovicích na Českolipsku. Dalších pět lidí se nadýchalo kouře, převezeni byli do českolipské nemocnice. Šest lidí museli záchranáři ošetřit i při březnovém požáru v bytě panelového domu ve Frýdlantu na Liberecku. V tomto případě šlo o lehká zranění.

Autoři | Foto HZSLK

Štítky požár, Liberec, Severochema, Liberecký kraj, Česko, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasičům přibývá zásahů. Během prvního pololetí jich řešili více než 2 tisíce  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.