Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Neznámý mladík ukradl autobus a ujel s ním do Bílého Kostela. Policie žádá o pomoc veřejnost

Poznáváte muže, kterého zachytila průmyslová kamera na libereckém autobusovém nádraží? Podle policie jde o zloděje, který v sobotu 22. července okolo 19:45 ukradl autobus a ujel s nám až do Bílého Kostela nad Nisou. Policisté se teď obrací na veřejnost se žádostí o pomoc při pátrání po drzém zloději.

Autobus Tedom v polepech ČSAD Liberec neznámý muž ukradl nepozorovaně na parkovišti libereckého autobusového nádraží. „Autobus odcizil a odjel s ním až na zastávku v obci Bílý Kostel nad Nisou, kde jej odstavil. Z prostředku hromadné přepravy osob zároveň odcizil strojek na jízdenky. Mimo jiné při výjezdu z autobusového nádraží poškodil výjezdovou bránu. Střetem s pevnou překážkou způsobil škodu také na levém boku autobusu,“ dodal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Škoda, kterou zloděj způsobil, je vyčíslena na 70 tisíc korun. „Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinů krádež, neoprávněné užívání cizí věci a poškození cizí věci, za což pachateli v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody od šesti měsíců na tři léta,“ dodal mluvčí.

Podle záběrů z kamery se mělo jednat o mladíka světlé pleti ve věku zhruba 25 let, vysokého 180 až 185 centimetrů. „Na sobě měl v době spáchání skutku černé sportovní boty, černé kraťasy, černý nátělník a na zádech měl černý batoh,“ uzavřel Robovský.

Jakékoliv informace, které můžou vést k dopadení zloděje, přijmou policisté na tísňové lince 158.

Foto Policie ČR

Štítky Liberec, Bílý Kostel nad Nisou, krádež autobus, policie, ČSAD Liberec, autobusové nádraží, TEDOM

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neznámý mladík ukradl autobus a ujel s ním do Bílého Kostela. Policie žádá o pomoc veřejnost  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.