Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Auta strážníků jsou trnem v oku vandalů. Během jediné noci utrpělo šrámy pět vozidel městské policie

Městská policie je v posledních dnech evidentně trnem v oku hned několika vandalům. Jak jinak si vysvětlit, že během uplynulého víkendu kdosi poškodil celkem čtyři zaparkovaná auta libereckých strážníků v ulici 1. Máje a jedno auto strážníků v České Lípě.

Nemilé překvapení čekalo v brzkých ranních hodinách v neděli na strážníky městské policie v Liberci. Na parkovišti, které se nachází přímo naproti objektu jejich služebny. V ulici 1. Máje jim neznámý vandal poškodil hned čtyři služební vozidla naráz. „Jednalo se o jedno vozidlo v civilním provedení značky Peugeot Expert, bílé barvy a dále tři osobní motorová vozidla v barvách Městské policie, značky Škoda Yeti, Škoda Octavia, Škoda Praktik,“ shrnula mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Všechna vozidla vandal poškrábal na obou bocích a různých místech karoserie. Celkově tak způsobil na vozidlech škodu ve výši 90 tisíc korun.

„Případem se již nyní zabývají policisté, kteří zahájili šetření k přečinu poškození cizí věci, kdy nyní budou provádět šetření vedoucí k dopadení pachatele. V případě, že se jim podaří objasnit, kdo za poškozením vozidel stojí, hrozí mu až jednoletý trest odnětí svobody,“ dodala mluvčí policie.

Možná ještě kurióznější je fakt, že se během toho samého víkendu vyřádila dvojice vandalů také na vozidle českolipských strážníků. Dva pětadvacetileté mladíky z Libochovic zadržela hlídka poté, co nejprve na auto strážníků naházeli zbytky jídla a poté vypustili pneumatiky. „Jednání mladíka si ale všiml náhodný svědek, který zavolal na tísňovou linku. Během chvíle následovala honička při pronásledování pachatele, do které se zapojili strážníci i policisté. Po použití donucovacích prostředků pak skončil hlavní podezřelý i se svým komplicem na služebně policie,“ dodala mluvčí strážníků Eva Vlastníková. V tomto případě je škoda na automobilu minimální.

Foto MP Česká Lípa

Štítky Liberec, Česká Lípa, městská policie, vandal, obecní policie, policie, Peugeot Expert, Škoda Yeti, Škoda Octavia, Škoda Praktik

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Auta strážníků jsou trnem v oku vandalů. Během jediné noci utrpělo šrámy pět vozidel městské policie  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.