Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Včerejší nehoda na přechodu v Jablonci má tragické následky. Chodkyně v nemocnici zemřela

Tragické následky má včerejší vážná dopravní nehoda, ke které došlo před desátou hodinou dopolední v ulici Budovatelů v Jablonci nad Nisou. Na přechodu pro chodce tam srazil kamion čtyřiaosmdesátiletou seniorku. Těžce poraněnou ženu transportovala do liberecké nemocnice záchranná služba, seniorka však poraněním na traumacentru ve večerních hodinách podlehla.

„Ženu jsme v kritickém stavu připojenou na plicní ventilaci transportovali na traumacentrum liberecké nemocnice,“ shrnul mluvčí krajské záchranky Michael Georgiev.

Okolnosti vážné dopravní nehody zůstávají v šetření policie. Kamion ženu smetl na přechodu pro chodce, který je opatřen semaforem. „Semafor na přechodu je ale už dva týdny mimo provoz,“ napsala redakci jedna ze svědkyň nehody. To redakci potvrdila také mluvčí města. "Semafor v ulici Budovatelů na frekventované křižovatce u lázní je již několik dní z důvodu poruchy mimo provoz. Na odstranění závady se pracuje. K opravě dojde v nejbližších dnech, jakmile bude k dispozici již objednaný potřebný náhradní díl. Prosíme řidiče i chodce o zvýšenou opatrnost," dodala mluvčí města Markéta Hozová.

Řidič s nákladní soupravou jel ve směru od centra města. "Před přechodem pro chodce u bývalých lázní sice zastavil, aby umožnil chodcům přejít vozovku, nicméně při následném rozjíždění pravděpodobně přehlédl ještě zprava přecházející ženu, kterou srazil," uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová

Foto Luca Zahálková

Štítky Jablonec nad Nisou, nehoda, ZZSLK, Michael Georgiev, přechod pro chodce, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Včerejší nehoda na přechodu v Jablonci má tragické následky. Chodkyně v nemocnici zemřela  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.