Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policie pátrá po ženě, která vybírala ze ztracené karty. Bankomat jí nafotil sérii portrétů

Poznáváte ženu, kterou vidíte na této fotografii? Podle policie by se mohlo jednat o nepoctivou nálezkyni, která o letních prázdninách našla peněženku mladé ženy z Pardubicka na čerpací stanici v Semilech. V ní objevila platební kartu, ze které vybrala 14 tisíc korun. K její smůle ji ale zaznamenala kamera v bankomatu.

Okradená žena doplatila na to, že měla u platební karty přiložený PIN. V moment, kdy peněženku ztratila, tak nabídla nálezkyni pohodlný výběr peněz. Toho, že ji peněženka chybí, si mladá žena všimla až v Mnichově Hradišti, kam jela rovnou ze Semil. „Zde přišla na to, že nemá svoji peněženku, ve které měla finanční hotovost, osobní doklady a mimo jiné i dvě platební karty,“ shrnula mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Poté, co žena svoji peněženku nikde nenašla, okamžitě kontaktovala svého přítele, který se podíval do internetového bankovnictví a tam zjistil, že příležitost na sebe nenechala dlouho čekat. Z jejich společného účtu byl proveden v odpoledních hodinách neoprávněný výběr ve výši 14 tisíc korun.

„K výběru peněz došlo z bankomatu, který se nachází v centru města Semily. Kamery bankovního ústavu však zachytily při výběru ženu, která by mohla být onou nálezkyní.  V případě nálezu by však občan měl vždy tyto věci odevzdat nejlépe na nejbližší služebnu či na oddělení ztrát a nálezu příslušného městského úřadu,“ dodala mluvčí policie.

Policisté se proto obrací na veřejnost se žádostí o pomoc při pátrání po neznámé ženě, která měla vybrat hotovost pomocí nalezené karty. „V případě, že někdo z občanů poznává ženu na fotografiích, ať prosím neprodleně kontaktuje bezplatnou tísňovou linku 158 nebo informace předá policistům na kterékoliv policejní služebně,“ uzavřela Šrýtrová.

Nepoctivé nálezkyni hrozí v případě prokázání viny až dva roky za mřížemi.

Foto Policie ČR

Štítky Semily, karta, podvod, bankomat, policie, peněženka, platební karta, Pardubický kraj, Mnichovo Hradiště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie pátrá po ženě, která vybírala ze ztracené karty. Bankomat jí nafotil sérii portrétů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.