Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Trosky havarovaného letadla odvezli hasiči na Kbelské letiště

Trosky dvoumotorového letadla Cessna 421, které spadlo v úterý ráno do lesa u Stráže pod Ralskem na Českolipsku, odvezli hasiči do hangáru Kbelského letiště. Zkoumat je budou pracovníci Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. Příčina nehody malého letadla, při níž zemřeli dva muži, je zatím neznámá.

"Vyšetřování je na samém počátku a na odpověď na otázku, proč letadlo spadlo, si ještě budeme muset počkat," uvedla mluvčí policie Ivana Baláková. Nehoda se stala při letu z letiště Příbram do Polska. Podle svědků nebyl před pádem letadla slyšet zvuk motorů.

Policie už zná s největší pravděpodobností totožnost obou mrtvých, jejichž ohořelá těla byla nalezena ve vraku letadla. "Výslechy svědků a další důkazy potvrdily, že v úterý do Cessny v Příbrami nastoupili dva muži ve věku 46 a 28 let," uvedla Baláková. Podle provozovatele letadlo pilotoval spolumajitel letadla a mířil na obchodní jednání. Totožnost obou zemřelých bude policie ještě ověřovat. "Vyžádáme si znalecký posudek z oboru genetiky, ovšem jeho konečné výsledky budeme mít k dispozici v řádu několika týdnů, možná i měsíců," dodala Baláková.

Autoři | Foto HZSLK

Štítky Brniště, letadlo, pád, Stráž pod Ralskem, letiště, Cessna, Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod, policie, okres Česká Lípa, Příbram, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trosky havarovaného letadla odvezli hasiči na Kbelské letiště  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.