Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Motorkář za jízdy vyplivl žvýkačku a přitom narazil do svodidel. Skončil v nemocnici

Hned osm nehod motorkářů řešili jen od pátku do soboty dopravní policisté v Libereckém kraji. A některé z nich byly více než kuriózní. Třeba motocyklista, který nezvládl za jízdy vyplivnout žvýkačku nebo otec, který zezadu narazil do motorky svého syna.

Slunečné počasí a zřejmě poslední pěkný víkend zlákalo na silnice velké množství motocyklistů. A ti také havarovali.

Asi nejhůř dopadl čtyřiadvacetiletý muž, který na čtyřramenné křižovatce přehlédl stojící auto v pruhu, kterým jel. Narazil do něj a těžce se zranil. Vrtulník ho pak převezl do liberecké nemocnice.

Těžkým zraněním skončila také páteční jízda šestapadesátiletého cizince v Dubnici. „Na křižovatce od obce Dubnice ve směru na Stráž pod Ralskem vjel se svým motocyklem Honda do cesty dodávce, jejíž řidič již nedokázal srážce zabránit. Dopravní nehoda si vyžádala těžké zranění motorkáře, který byl přepraven k ošetření do Krajské nemocnice Liberec,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Další nehody patří spíš do kategorie kuriozity. V sobotu v 15 hodin na silnici I/13 při sjezdu do města Frýdlantu řídil svůj motocykl BMW 47letý cizinec. V levotočivé zatáčce si odklopil oční kryt přílby a vyplivl žvýkačku, přičemž nezvládl řízení motorky a narazil do svodidel lemujících pravou část vozovky a havaroval. „Řidič byl hospitalizován v nemocnici ve Frýdlantu s lehkým zraněním. Provedená dechová zkouška byla negativní,“ doplnil mluvčí.

Ještě v pátek dopoledne pak jeli policisté k nehodě do Nového Boru. Na vyjížďku vyrazili otec se synem. Jenže otec do motorky svého syna narazil. Nevšiml si totiž, že kvůli provozu na silnici musel zastavit. Naštěstí došlo jen na jedno lehčí zranění.

Smůlu měl i jednasedmdesátiletý senior, kterému se za jízdy v klesání na Svor vyfoukla přední pneumatika a havaroval. Utrpěl lehké zranění.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Nehoda, motorkář, motocykl, žvýkačka, havárie, úraz, Liberecký kraj, Krajská nemocnice Liberec, Honda, BMW, Nemocnice Frýdlant, Dubnica, Dubnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motorkář za jízdy vyplivl žvýkačku a přitom narazil do svodidel. Skončil v nemocnici  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.