Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V červenci vyšel z vězení, teď do něj míří znovu. Napadl ostrahu obchodu a vykradl zahradnictví

Tři roky si odseděl ve vězení za loupež a krádež. V červenci z něj vyšel, ale už brzy se do něj zase vrátí. To vše v sedmadvaceti letech. Policie na něj má několik prohřešků, a to je zřejmě jen část toho, co stihl. Poprvé vykradl zahradnictví jen pár dní po svém propuštění. Nyní mu hrozí až pět let za mřížemi.

Největší rozruch způsobil v turnovském Penny marketu 28. srpna, když se tu snažil pronést přes pokladnu bez zaplacení balení tabáku v hodnotě 106 korun.

„Sledoval ho přitom padesátiletý pracovník ostrahy a potom, co mu oznámil, že zavolá policisty, ho recidivista uhodil pěstí do obličeje takovou razancí, až upadl do krátkého bezvědomí. Kromě toho utrpěl poranění nosu a ramene, což si vyžádalo vystavení pracovní neschopnosti,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Kriminalisté ho usvědčili také z vloupání do zahradnictví v Turnově, kde 7. srpna způsobil škodu za 10 200 korun. „Odtud si odnesl nejen peníze v hotovosti, ale také sekyru a pět balení kávy,“ dodala mluvčí.

Policisté mu prokázali rovněž vloupání na soukromý pozemek v Turnově z 5. září, kdy ukradl dvě sekyry Fiskars, jízdní kolo Leader fox, motorovou pilu, kalové čerpadlo a další věci za celkem 13 900 korun.

Sečteno, podtrženo, mladému muži akutně hrozí návrat do vězení, tentokrát až na pět let.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Krádež, napadení, Turnov, Penny Market, věznice, zahradnictví, Fiskars

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V červenci vyšel z vězení, teď do něj míří znovu. Napadl ostrahu obchodu a vykradl zahradnictví  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.