Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

VIDEO: Zásah TOXI týmu v Liberci. Policisté zadrželi čtyři muže, kteří vařili pervitin

Ve dvou panelákových bytech nedaleko centra Liberce odhalili policisté varnu pervitinu. Zadrželi celkem čtyři muže od 21 do 30 let. Při zásahu zajistili samotnou varnu, ale i 40 gramů pervitinu nebo střelnou zbraň. Jeden z mužů je ve vazbě, ostatní jsou vyšetřování na svobodě.

Policejní tým muže sledoval už od března tohoto roku, zatýkání v operaci Grinch ale proběhlo v těchto dnech. Muže zadržela speciální jednotka z Ústí nad Labem, která je na tyto akce vycvičena.

Čtveřici mužů zadržela ve dvou panelákových bytech nedaleko centra Liberce. Ze záběrů, které policie zveřejnila je zřejmé, že jeden byt je v domě vedle Home credit arény.

„Při následných domovních prohlídkách pak kriminalisté zajistili veškeré pomůcky, ale i prostředky potřebné k výrobě návykové látky. Jako důkazní materiál pro trestní řízení byly zajištěny různé baňky, chemikálie a podomácku vyrobené laboratoř, které sloužily k výrobě pervitinu,“ řekla krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Léky z Polska

Podle ní v bytech našli i 40 gramů samotného pervitinu. „Zajištěny byly také léky, které při výrobě pervitinu využívali a které si obstarávali v sousedním Polsku, kde se i přes jistou regulaci polských státních orgánů stále daří tyto léky pořizovat,“ dodala.

Hlavním organizátorem je 21 mladík, který je ve vazbě. Tomu hrozí až deset let. Další tři zadržení ve věku 21, 23 a 30 let jsou na svobodě, ti by mohli do vězení až na pět let.

Čtveřice kromě výroby drogy sama zajišťovala i její distribuci.

Odhalit varnu mohou i nájemníci

Vedoucí TOXI týmu Pavel Folprecht varuje ostatní nájemníky. „Při odhalování těchto osob mohou pomoci i samotní nájemníci. Výroba pervitinu je totiž spojena i se specifickým zápachem, může být cítit ředidlo nebo toluen. A pokud něco takového nájemníci zaznamenají, ať volají na linku 158,“ řekl.

Upozornil ještě na jeden fenomén. „Jisté podezření o tom, že se v domě někdo věnuje výrobě pervitinu, může mnohdy i pohyb různých osob, které velice často navštěvují jeden byt. Většinou si totiž lidé závislí na drogách chodí pro své dávky přímo k jejich výrobci,“ doplnil šéf TOXI týmu.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky TOXI tým, operace Grinch, pervitin, Liberec, varna, metamfetamin, drogy, výroba, Polsko, Ústí nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Zásah TOXI týmu v Liberci. Policisté zadrželi čtyři muže, kteří vařili pervitin  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.