Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Do tašky si nacpala devět párů kozaček za víc než dvacet tisíc

Policisté zadrželi jednatřicetiletou cizinku, která kradla v jednom z obchodů v Liberci. A rozhodně netroškařila, ukradla totiž devět párů kozaček. Navíc se jí povedlo z obchodu nenápadně zmizet než obsluha dokázala zareagovat. Jenže žena se do obchodu za několik dní vrátila a tentokrát už na ni byli připraveni. Zlodějka tak putovala na policejní služebnu.

Policisté už podle kamerových záznamů popsali, jak zlodějka úřadovala. „Postupně z několika krabic vyjmula dámské kozačky. Ty pak smotala takovým způsobem, aby je byla schopna vměstnat do tašky, kterou měla s sebou. Prázdné krabice pak uložila zpět na svá původní místa v regálech,“ řekl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Pak rychle opustila prodejnu, i když vše natočily bezpečnostní kamery.

Jenže o několik dní udělala velkou chybu, do prodejny se totiž vrátila znovu. „Jakmile pracovníci mladou ženu spatřili, byli obezřetní a zaměřili se na ni. Vyrozuměli také policisty z místního obvodního oddělení, kteří bezprostředně po svém příjezdu cizinku zadrželi a převezli na služebnu,“ dodal mluvčí.

Díky kamerovým záznamům pak nebylo těžké ženě krádež dokázat. Odcizením bot způsobila škodu přes dvacet tisíc korun.

Policisté také zjistili, že už byla dříve za krádeže trestána. „Policisté ji ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež, za což jí v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta,“ uzavřel Robovský.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky obchod, Liberec, krádež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do tašky si nacpala devět párů kozaček za víc než dvacet tisíc  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.