Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Žhář zapálil v České Lípě devět kontejnerů, řešil tak své emoce

Policisté dopadli devětadvacetiletého muže, který měl na svědomí devět zapálených kontejnerů v České Lípě. Při posledním požáru ho totiž vidělo hned několik svědků.

Hnacím motorem, který vedl žháře k zapalování popelnic, byla jeho nálada. Údajně tak totiž řešil nepříjemnou životní situaci v podobě nezaměstnanosti.

Třetí založený požár v Železničářské ulici ho ale prozradil. „K nočnímu požáru odpadových kontejnerů vyrážely hasičské a policejní jednotky ve čtvrtek po půlnoci,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková. Přivolaní policisté prověřovali okolí požáru a prověřovalipřítomné osoby.

Mezi nimi byl právě i autor požáru, kterého viděli ostatní svědci. „Několik osob na místě vypovědělo, že právě tento muž vhodil cosi do kontejneru, kde následně začalo hořet,“ dodala Baláková. Podezřelého si tak policisté převezli na služebnu. Zde se pod tíhou důkazů doznal nejen k tomuto požáru, ale i ke dvěma předchozím incidentům.

K prvnímu došlo na začátku měsíce července, ke druhému o dva týdny později. Tehdy zapálil v Heroutově ulici čtyři kontejnery a dva v ulici Antonína Sovy. Plameny při druhém požáru navíc neponičily pouze samotné kontenery ale i dvě zaparkovaná vozidla.

Právě k poškození automobilu došlo i při tomto posledním požáru. Škodu zatím majitel vozu nevyčíslil. I tak již nyní čelí devětadvacetiletý muž podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci se škodou přes 94 tisíc korun. Finální škoda přitom bude ještě značně vyšší. Za svoje činy by mohl dotyčný pykat za mřížemi, a to v délce až 12 měsíců.

Foto Lubomír Krongaiger

Štítky požár, kontejner, popelnice, hasiči, policie, Česká Lípa, Antonín Sova

Žhář zapálil v České Lípě devět kontejnerů, řešil tak své emoce  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.