Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policistka zachránila dvouletou holčičku i její rodinu, od smrti otravou je dělil jen vlásek

Rodinu zachránili jablonečtí městští strážníci, hrozila jí otrava oxidem uhličitým. Právě rychlý zásah byl v tomto případě rozhodující, byt byl plný oxidu uhličitého.

Neděle nebyla pro policisty v Jablonci nad Nisou ani obyvatele domu v Rychnovské ulici příliš ve znamení adventu. Místo toho totiž bojovali o záchranu dětského života. Poté, co strážníci dostali oznámení o dvouleté holčičce, která doma v koupelně upadla do bezvědomí a nedýchá, vyrazili na místo i se záchrannou službou v zádech.

V takovém případě jde doslova o sekundy. Štěstí stálo při rodině, na místo totiž dorazila i strážnice, která je zároveň vystudovanou zdravotnicí. „Policistka začala dítě okamžitě oživovat. Záhy se jí podařilo obnovit dýchání. Po vynesení z koupelny začalo miminko dokonce plakat,“ uvedla mluvčí města Jablonec Markéta Hozová.

Zachráněné batole předala strážnice záchranářům, kteří mezitím dorazili na místo. To ovšem nebyl konec případu. „Další osoby v bytě začaly uléhat na zem a záchranáři dle alarmů zjistili, že byt je zamořený nebezpečným oxidem uhličitým,“ komentovala Hozová. Složky integrovaného záchranného systému evakuovaly všechny členy rodiny včetně kočičky, které byla zajištěna veterinární péče.

Při zasahování se nadýchali i dva zasahující strážníci, naštěstí ošetření lékařů nebylo nutné. Další okolnosti případu šetří Policie ČR.

Foto pixabay.com

Štítky oxid, plyn, záchrana, policie, Jablonec, oxid uhličitý, rodina, advent, Jablonec nad Nisou, Policie České republiky

Policistka zachránila dvouletou holčičku i její rodinu, od smrti otravou je dělil jen vlásek  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.