Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Hasiči evakuovali lidi z Fora kvůli požáru elektroinstalace

, aktualizováno 17. února 2019, 18:59

V OC Forum zasahovali večer hasiči. Událost byla oznámena v 21:07 na operační a informační středisko. Podle oznamovatele v objektu hořelo, na místo tak vyjely jednotky hasičů. Budovu museli opustit všichni lidé.

„Podle informace, kterou hasiči obdrželi, mělo dojít ve čtvrtém patře k požáru elektroinstalace,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková. Tuto zprávu hasiči na místě potvrdili a místo zajistili. Konkrétně došlo k požáru jedné elektrické fáze v rozvodně. Z budovy ale museli být evakuováni všichni lidé včetně návštěvníků kina. Rozuzlení filmu se tak tentokrát nedočkali.

Na místě zasahovali hasiči i policisté. „Z místa bylo evakuováno přibližně sto padesát osob ještě před příjezdem hasičů,“ doplnila Baláková. „Zbylých sto třicet osob bylo evakuováno okamžitě po příjezdu jednotek požární ochrany,“ komentovala mluvčí hasičů Pavlína Bílková. Když se hasiči dostali k místu požáru, byl oheň již uhašen. O to se postarali pracovníci údržby, kteří zlikvidovali požár hasicím přístrojem. Přesto ale byla celá místnost silně zakouřena.

Jeden člověk se při požáru nadýchal splodin, o jeho ošetření se postarali zdravotníci. Touto osobou byl elektrikář, kterému hasiči na místě poskytli první pomoc, ještě před předáním do péče zdravotníků. „Hasiči tohoto muže okamžitě napojili na vyváděcí masku,“ vysvětlila Bílková. Celý zásah trval hodinu a půl.

 

Hasiči zasahují ve Foru

Sobota, 16. února 2019, 22:02

Hasiči zasahují ve Foru
Hasiči zasahují ve Foru

Foto Andrea Vaníčková, Dominik Fechtner, Tomáš Moravec

Štítky krimi, požár, Forum, Liberec

FOTO, VIDEO: Hasiči evakuovali lidi z Fora kvůli požáru elektroinstalace  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.