Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Neznámý muž volal seniorce a chtěl vědět, kolik má doma peněz

Senioři se často stávají terčem všemožných podvodníků a zlodějů. Ti využívají zejména důvěřivosti a bezbrannosti starších lidí. Tento případ sice dopadl dobře, ale měl by být varováním pro ostatní.

Možná si říkáte, že tohle se vám nebo vašim blízkým přece nemůže stát. Jenže přesvědčivost některých „kumpánů“ může být opravdu neskutečná. V tomto konkrétním případě zavolal třiaosmdesátileté seniorce neznámý muž. „Dotyčný se nepředstavil a pouze jí sdělil, že se u ní kolem třetí hodiny odpolední staví,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Na to ale nedošlo, možná něco muže vyplašilo, nebo se chtěl spíše přesvědčit, zda se mu návštěva vůbec vyplatí. Místo toho tak o něco později opět zavolal. „Ani tentokrát se nepředstavil, ale seniorka ho poznala podle hlasu. Dle výpovědi ženy mluvil muž o advokátovi a sdělil ženě, že od ní potřebuje čtyřicet tisíc,“ popsala mluvčí.

Na otázku, zda má celý obnos doma, se důvěřivá žena šla přesvědčit. Když muži sdělila, že u sebe má „pouze“ deset tisíc korun, zavěsil a dál seniorku nekontaktoval. Tato žena tak měla štěstí. O peníze nepřišla a ani doma ji neznámý pachatel neobtěžoval. Přesto mu za spáchání trestného činu podvod ve stádiu pokusu hrozí v případě dopadení až dva roky za mřížemi. 

Policisté samozřejmě opakovaně upozorňují seniory, aby si na podobné podvodníky dávali pozor a nekomunikovali s naprosto neznámými lidmi. Dále by se měli vyvarovat sdělování jakýchkoli osobních údajů nebo informací o finanční situaci neznámým osobám.

Foto Dominik Svoboda

Štítky podvod, podvodník, telefonát

Neznámý muž volal seniorce a chtěl vědět, kolik má doma peněz  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.