Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Extáze, marihuana i kokain. Policisté na festivalu Mácháč zatím odhalili 25 drogových deliktů

Policisté v souvislosti s festivalem elektronické taneční hudby Mácháč u Doks do dnešního podvečera odhalili 25 drogových deliktů. Ve 20 případech šlo o přestupek a v pěti o trestný čin.

„Zajistili jsme 54 kusů extáze, 36 gramů marihuany a deset gramů kokainu," uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Festival Mácháč se koná ode dneška až do nedělního rána na pláži Klůček u Máchova jezera. Očekává se příjezd až 10 tisíc lidí. Opatření policie spojená s tímto festivalem bývají každoročně největší z pravidelných kulturních akcí, které se v Libereckém kraji konají. Nasazeno je zhruba 230 až 240 policistů, z toho je asi 40 kriminalistů, kteří se primárně zaměřují na odhalování a řešení trestné činnosti.

Loni dva vážné incidenty

Loni se podle krajského ředitele policie Vladislava Husáka staly na festivalu dva vážné incidenty. Jedna žena v opilosti napadla tři členy ochranky a jednoho zdravotníka a ve druhém případě řidič z Prahy v opilosti ohrožoval lidi s vozem u vstupu do festivalového areálu. Policisté a celníci navíc odhalili 53 drogových deliktů a řešili desítky přestupků v dopravě.

Policie očekává, že zhruba třetina návštěvníků festivalu přijede z Německa. Přítomna proto bude desítka německých policistů a celníků. Nasazeni budou i policisté poříčního oddělení ze sousedního Ústeckého kraje. „Celá řada aktivit bude na pláži a v její blízkosti, takže se dá předpokládat, že lidé na všech možných plavidlech, ať už oficiálních nebo neoficiálních, se budou kolem toho místa pláže Klůček pohybovat," dodal krajský ředitel Vladislav Husák.

Policie se chce zaměřit hlavně na udržení veřejného pořádku a zajištění bezpečnosti silničního provozu. I proto bude v některých úsecích rychlost snížena na 30 kilometrů v hodině.

Autoři | Foto Petr Jestřáb

Štítky policie, hudba, drogy, festival, Mácháč, pláž, Doksy, Vladislav Husák, Máchovo jezero, Liberecký kraj, Praha, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Extáze, marihuana i kokain. Policisté na festivalu Mácháč zatím odhalili 25 drogových deliktů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.