Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V noci shořela stodola a část domu ve vesnici u Turnova

V noci na dnešek shořela stodola a část navazujícího rodinného domu ve vesnici Sekerkovy Loučky v Českém ráji nedaleko Turnova. Škoda je podle prvních odhadů půl milionu korun, příčina vzniku požáru se bude teprve zjišťovat. Požár naštěstí nikoho nezranil.

"V domě bydleli tři lidé, žádný z nich neutrpěl zranění ani se nenadýchal kouře. Přístřeší jim poskytli sousedé," uvedla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Požár stodoly o rozměrech 13 krát 10 metrů byl hasičům nahlášen krátce před půlnocí. "V době příjezdu jednotek byla stodola zcela zasažená požárem a oheň se rozšířil střešní konstrukcí do podkroví domu, který má na délku 17 metrů," řekla Štrauchová.

Na likvidaci hasiči použili čtyři vodní proudy, hasili také z výškové techniky. Využívali místní hydrant, ale jelikož neměl dostatečný tlak na počet proudů, bylo ještě zřízeno čerpací stanoviště v Bělé u Turnova. Osmi jednotkám se podařilo požár zlikvidovat dnes ráno, po několikahodinovém zásahu.

Zdroj: ČTK a Michael Daněk

Štítky stodola, Turnov, dům, požár, Český ráj, Sekerkovy Loučky, Bělá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V noci shořela stodola a část domu ve vesnici u Turnova  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.