Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Soud dnes vynese rozsudek v kauze spojené s lyžařským MS

Okresní soud v Liberci dnes vynese rozsudek nad třemi obžalovanými, kteří čelí podezření z téměř čtyřmilionového podvodu při dodávce nábytku pro vysokoškolské koleje v Liberci. Areál se opravoval za 350 milionů korun v souvislosti s lyžařským mistrovstvím světa, které se v Liberci konalo v únoru 2009.

Obžalována je Jindřiška Máchová ze stavební firmy Syner, Petr Patrman z firmy Investing CZ, která dělala stavební dozor, a šéf Kolejí a menz Technické univerzity v Liberci Zdeněk Kračmar. Podle obžaloby společně dosáhli toho, že v roce 2007 nedodaný nábytek škola ze státní dotace proplatila. Obžaloba se opírá o zjištění Nejvyššího kontrolního úřadu, který rozpracovanou stavbu kontroloval a našel řadu pochybení. Obžalovaným hrozí osm let vězení, státní zástupce ale s ohledem na délku řízení požaduje trest při dolní hranici, která je dva roky.

Okresní soud se kauzou zabývá potřetí. Obžalované dvakrát zprostil obžaloby, státní zástupce se ale dvakrát odvolal a pokaždé uspěl. Obhajoba tvrdí, že šlo o špatně připravený projekt a při striktním dodržování zákonů by se stavba kvůli nedodanému nábytku musela zastavit, což by znamenalo komplikace pro šampionát a ostudu pro ČR. Proto se zvolilo jednodušší řešení a místo nedodaného nábytku se započetly dodatečné práce. Nikdo prý okraden nebyl.

Zdroj: ČTK

Štítky Liberec, nábytek, Technická univerzita v Liberci, Syner, Nejvyšší kontrolní úřad, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud dnes vynese rozsudek v kauze spojené s lyžařským MS  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.