Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zakuklenci si v Mníšku počíhali na drogového dealera

Vzpomínáte si na červnový zásah zakuklenců na okraji Mníšku, o kterém jsme vás informovali? Policie k němu po dvou týdnech zveřejnila první informace. Zakuklenci 24. června pozatýkali poblíž kruhového objezdu v Liberecké ulici dalšího distributora pervitinu, který měl touto drogou zásobovat Liberecko.

„Případ má částečně návaznost na odhalenou "velkovýrobnu" pervitinu na Bulovce na Frýdlantsku na konci loňského roku. V těchto dnech zahájili  kriminalisté trestní stíhání sedmatřicetiletého muže z Liberecka pro zločin nedovelená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a zároveň trestní stíhání dvaatřicetileté ženy,“ shrnula mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Muže policisté zadrželi na okraji Mníšku. „Vozidlo Ford Fiesta, ve kterém cestoval ještě ve společnosti čtyřiadvacetiletého řidiče a jednadvacetileté spolujezdkyně, se pohybovalo po kruhovém objezdu v Mníšku a pokračovalo dále na Frýdlant.  Zadržení proběhlo velice rychle, osoby se nebránily a nekladly aktivní odpor,“ doplnila mluvčí.

Celá posádka auta strávila zbytek dne v policejní cele. Při prohlídce auta našli policisté sáček s deseti gramy bílé krystalické látky

Pervitin na zavolání

Sedmatřicetiletý dealer od května roku 2012 do června tohoto roku po telefonické domluvě prodával uživatelům z celého Liberecka pervitin. Za drogový byznys byl v roce 2009 odsouzen Okresním soudem v Liberci k třem létům vězení. „Jen co opustil zdi věznice, pokračoval v této činnosti dál. Kromě uvedeného trestu má na svém kontě dalších 11 trestů, z nichž převážná část byla nepodmíněná a za mřížemi tak muž strávil již celkem několik let,“ dodala mluvčí.

Muž, který měl od roku 2012 prodat minimálně 120 gramů pervitinu za 200 tisíc korun, skončil krátce po zadržení ve vazbě, kde si počká na rozsudek.

Spolu s tímto mužem byla obviněna ještě jedna dvaatřicetiletá žena pocházející rovněž z Liberecka. Ta od srpna do konce října roku 2014 rovněž prodávala pervitin v množství okolo 1,2 gramu za 3 tisíce korun. Žena, která je v této době na rodičovské dovolené, užívá pravidelně pervitin po dobu již 7 let.

„Oběma obviněným hrozí nyní vysoké tresty, ženě trest odnětí svobody na jeden rok až pět let a muži trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.,“ uzavřela mluvčí.

Po všech provedených úkonech policisté propustili mladou dívku, která s dealerem jela v autě. Trestu ale nejspíš neunikne řidič, který byl pod vlivem drog.

Štítky Mníšek nad Hnilcom, metamfetamin, Liberecký kraj, drogy, Nemocnice Na Bulovce, Frýdlantsko, Ford Fiesta, Frýdlant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zakuklenci si v Mníšku počíhali na drogového dealera  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.