Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Náročných 24 hodin: Policisté pátrali po dvou pohřešovaných

Hodně náročných čtyřiadvacet hodin mají za sebou policisté. Včera odpoledne s dalšími složkami pátrali po pohřešovaném devětadvacetiletém muži a v noci na dnešek s městskými strážníky po devětašedesátileté mentálně postižené ženě. Oba pohřešovaní jsou naštěstí už v pořádku ve svých domovech.

První pátrání oznámila včera deset minut před patnáctou hodinou na policii ve Mšeně matka mladého muže, který doma zanechal dopis na rozloučenou a odešel neznámo kam.

„Následně provedeným šetřením bylo zjištěno, že možným důvodem jeho jednání jsou pravděpodobně problémy v partnerském životě. Z důvodu toho, že vznikla skutečně obava o jeho život, policisté po pohřešovaném muži začali ihned intenzivně pátrat,“ dodala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Policisté lokalizovali jeho telefon v okolí Janova nad Nisou. „Proto policisté v této lokalitě zahájili pátrací akci, do které kromě nich byli zapojeni členové Horské služby, hasiči Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje a dobrovolní hasiči z Janova nad Nisou. Policisté se všemi složkami důkladně propátrali rozsáhlé a členité území, přičemž byly od procházejících houbařů zjištěny poznatky o pohybu muže, jehož popis odpovídal pohřešovanému,“ doplnila mluvčí.

Pátrání po pohřešovaném muži ukončil až ve devět hodin večer, kdy matka muže informovala policisty o tom, že se její syn vrátil sám v pořádku domů.

Tím však služba pro jablonecké policisty v noci neskončila. Na lince 158 totiž přijali oznámení o pohřešování devětašedesátileté mentálně postižené ženě, která v době od půl desáté do půl jedné sama odešla z bytu ve Vysoké ulici v Jablonci nad Nisou. V noci po ní policisté společně se strážníky jablonecké městské policie pátrali až do ranních hodin. Pohřešovaná žena byla nakonec v půl sedmé nalezena v ulici Tovární – sice lehce podchlazená, ale jinak v pořádku.

Štítky Janov nad Nisou, Hasičský záchranný sbor, Mšeno, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náročných 24 hodin: Policisté pátrali po dvou pohřešovaných  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.