Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Víkendový požár v Heřmanicích mohl založit žhář. Psovod na místě zajistil chemické stopy

Víkendový požár stodoly v Heřmanicích nejspíš nebyl náhodou. Podle vyšetřovatele ho kdosi založil úmyslně nebo z nedbalosti. Policejní psovod společně se psem na místě totiž odhalil chemické stopy, které by mohly naznačovat jednu z těchto možností. Pokud by se skutečně ukázalo, že požár někdo založil úmyslně, hrozil by viníkovi až rok za mřížemi.

O požáru se hasiči dozvěděli kolem nedělní půl čtvrté hodiny ranní. Na místo vyjížděli raspenavští profesionální hasiči a dobrovolníci z Heřmanic a Frýdlantu. Už při cestě na místo věděli hasiči, že je kůlna přilehlá na rodinný dům a požár by se mohl rozšířit i na něj.

Plameny v dřevěné kůlně, ve které měl majitel uskladněné uhlí, dříví i seno, hasiči uhasili jedním vysokotlakým proudem. Do hodiny se dvě jednotky vrátily na své základny, jedna zůstala na místě.

„Za přítomnosti vyšetřovatele hasičů, kriminalistického technika a policejního psovoda se služebním psem specializovaným na vyhledávání akcelerantů hoření bylo za denního světla provedeno ohledání místa požáru, kdy se podařilo na místě zajistit chemické stopy,“ řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Majitelem je škoda vyčíslena na 50 tisíc korun. „Frýdlantští policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci,“ uzavřela mluvčí.

Foto Hasiči Frýdlant

Štítky požár, Heřmanice, Frýdlant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkendový požár v Heřmanicích mohl založit žhář. Psovod na místě zajistil chemické stopy  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.