Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Monitorovací zařízení má první úspěch. Strážníci našli ukradenou Octávii

Zdá se, že tohle by fungovat mohlo. Nové monitorovací zařízení, které během chvilky dokáže odhalit kradené auto, si připisuje první čárku. Libereckým strážníkům se v úterý na jednom ze sídlišť rozezvučelo detekční zařízení na podezřelou Škodu Octavii. A skutečně šlo o kradený vůz, se kterým se jeho majitel nejspíš už rozloučil.

Že by se totiž kradená auta vracela majitelům, to úplně obvyklé není. „Strážníci vozidlo prověřili a zjistili, že je evidováno v databázi kradených vozidel. K místu byla přivolána Policie ČR, která potvrdila, že se jedná podezření z krádeže, a řešení trestného činu převzala,“ popsala mluvčí libereckých strážníků Daniela Bušková.

Městská policie používá monitorovací zařízení při preventivní hlídkové činnosti. Jedná se o systém porovnávající různé identifikátory vozidla. „Výsledkem je zvukové upozornění hlídky na vozidla podezřelá jako odcizená, na nesprávnou registrační značku nebo neplatnou technickou kontrolu,“ vysvětlila Bušková.

Autoři | Foto MP Liberec

Štítky Škoda Octavia, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Monitorovací zařízení má první úspěch. Strážníci našli ukradenou Octávii  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.