Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hasiči museli kvůli požáru evakuovat 40 nájemníků panelového domu v České Lípě

Čtyřicet nájemníků panelového domu v České Lípě museli v noci na čtvrtek evakuovat hasiči kvůli požáru v přízemí. Požár si naštěstí nevyžádal žádná vážná zranění, záchranná služba odvezla do nemocnice tři nájemníky, kteří se nadýchali kouře, který se rozšířil do celého panelového domu. Hasiči zachránili sedm obyvatel, z toho dvě osoby vytáhli přes balkón a dalších pět vyvedli pomocí masek.

„Evakuovaní lidé do příjezdu evakuačního autobusu z Jablonce nad Nisou setrvávali ve vyhřátých cisternách hasičů. Na místo se dostavil pracovník krizového řízení města Česká Lípa a zajistil teplý čaj a sušenky pro evakuované,“ řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Požár se podařilo lokalizovat do půl hodiny od příjezdu hasičů. Než se lidé mohli vrátit zpět, bylo nutné prostory odvětrat a zkontrolovat všechny byty. Do nich se vrátili až kolem třetí hodiny ranní.

Příčina požáru v technické místnosti zatím není známa. Už teď je jasné, že škody nebudou malé. „Byt, ve kterém hořelo, byl velmi promáčený. Ne však vinou hasičů, ti spotřebovali minimum vody. Vlivem sálavého tepla totiž praskla vodovodní trubka a voda se rozlévala okolo,“ dodala mluvčí. Aby hasiči mohli vodu v domě vypnout, museli vyrazit dveře do sklepa.

Během čtvrtka by měl vyšetřovatel společně s policií určit přesnou příčinu i výši škody.

Foto HZSLK

Štítky panelový dům, Česká Lípa, Jablonec nad Nisou, požár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči museli kvůli požáru evakuovat 40 nájemníků panelového domu v České Lípě  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.