Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policisté hledali v ulicích Semil zaběhnutého tygra. Až později se ukázalo, že jde o urostlou kočku

„Dobrý den, po zahradě u domu se mi pohybuje mladý tygr.“ Tak nějak mohl vypadat ranní telefonát na linku 158 sedmašedesátiletého muže ze Semil. Toho dnes po osmé hodině ranní vyděsila kočkovitá šelma na jeho zahradě v Bořkovské ulici. Zklamáním pro něho muselo být zjištění policistů, kteří přišli na to, že mu po zahradě chodila pouze urostlá kočka se zbarvením připomínajícím tygra.

„Výskyt tygra ve městě si dal do souvislosti s tím, že na Semilsku nedávno účinkoval cirkus a domníval se, že se může jednat o jejich zaběhnutou šelmu,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková. Policisté nic nepodcenili a okamžitě vyrazili na místo, kde na ně čekal senior, který je přivolal.

„Policisté si přivolali na pomoc psovoda se služebním psem, kterého chtěli nasadit na čerstvou stopu. Zhruba dvacet minut po zahájení pátrací akce ale získali informaci od místních občanů o tom, že se v této čtvrti vyskytuje velmi urostlá kočka domácí, která má zrzavé zabarvení s pruhy a nápadně připomíná tygra,“ shrnula závěr neobvyklého pátrání mluvčí policie.

Policisté proto krátce před devátou hodinou ranní pátrání po tygrovi ukončili. „V tuto chvíli se snažíme sehnat fotografii zmíněné kočky. Ta s námi zatím „nespolupracuje“ a běhá si, kde se jí zrovna zachce, ale až se nám ji podaří vyfotit, fotku zveřejníme,“ uzavřela Baláková.

Zkazka o údajném tygrovi, který se pohybuje v Semilech nebo okolí, se už v minulosti objevila. "O tygrovi na Semilsku jsme už slyšel několikrát. Takže to už je takový příběh, který si žije svým životem," řekl dnes ředitel liberecké zoo David Nejedlo. Rozdíl ve velikosti mezi kočkou a tygrem je markantní a podle Nejedla si je lze jen velmi těžko splést. Roli ale může hrát vzdálenost. "Když třeba jedu autem kolem širokého pole, tak také občas přemýšlím, zda koukám na zajíce, který je relativně blízko, nebo na srnu, která je dál," uvedl.

Foto Zoo Brno

Štítky tygr, kočka, zahrada, Semily, okres Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté hledali v ulicích Semil zaběhnutého tygra. Až později se ukázalo, že jde o urostlou kočku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.