Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Další honička ulicemi Liberce. Zfetovaný motocyklista ujížděl až pod vysílač na Ještědu

Liberečtí policisté mají za sebou další honičku. Ulicemi Liberce naháněli v úterý po půlnoci zfetovaného motocyklistu na stroji Kawasaki Ninja, který s policejními vozy v zádech nejezdil několik kilometrů. Setřást muže zákona se pokusil dokonce až pod vysílačem na Ještědu. Policistům ale neujel. Naopak, po několika minutách sám havaroval.

Honička začala zhruba půl hodiny po půlnoci v Hanychovské ulici v Liberci, kde jel motocyklista po prostředku silnice. Toho si všimla také projíždějící hlídka, která se za ním okamžitě vydala. Motocyklista ale na pokusy o zastavení reagoval přidáním plynu a policistům začal ujíždět.

„Policisté ho pronásledovali po ulici Ještědská, Erbenova, K Bucharce a dále pak po cestě směrem k vysílači Ještěd. Zde  pronásledovaný muž svůj stroj otočil a namířil si to zpět do města Liberce,“ shrnula trasu jeho zběsilé jízdy mluvčí policie Ivana Baláková.

Motorkáře se policisté pokusili zastavit u bývalé restaurace Berlín zátarasem z policejních aut. „Motorkář ale tento zátaras dokázal prokličkovat a velmi vysokou rychlostí, kterou policisté odhadují na 150 kilometrů v hodině, projížděl chvílemi v protisměru a nebo najížděl na chodníky,“ doplnila mluvčí.

Druhý zátaras na něho čekal v ulici České Mládeže u kruhového objezdu. Tam také jeho zběsilá jízda skončila. Při objíždění policejního auta najel na trávník a s motocyklem spadl. „Přitom si způsobil lehčí poranění v obličeji, které mu na místě po jeho zadržení ošetřili policisté. Ti mu potom přivolali sanitu. Velké štěstí měla při havárii motocyklu jeho devatenáctiletá spolujezdkyně, která s ním tuto riskantní noční jízdu absolvovala a z havárie vyvázla bez zranění,“ dodala Baláková.

Policistům se po pár minutách podařilo zjistit, proč muž ujížděl. Orientační test na drogy u něho prokázal přítomnost pervitinu, motocyklista měl navíc u sebe necelý gram sypkého bílého prášku. „Motorkář jevil zjevné známky po požití drogy a v průběhu výslechu na policejní služebně usínal. Policisté mu na základě výsledku orientačního testu na drogy již předali záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Jeho trestní stíhání bude probíhat na svobodě,“ uzavřela mluvčí policie.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Liberec, vysílač, Ještěd, Kawasaki Ninja, drogy, Berlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další honička ulicemi Liberce. Zfetovaný motocyklista ujížděl až pod vysílač na Ještědu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.