Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Soud v Liberci uložil Mrázkovi podmínku, o pěstírně konopí musel vědět

Dvouletý podmíněný trest se zkušební dobou na tři roky uložil dnes Krajský soud v Liberci šestačtyřicetiletému Davidovi Mrázkovi. Pronajímal gangu část továrny ve Vratislavicích k výrobě marihuany a podle předsedkyně senátu Evy Drahotové musel vědět, k čemu prostory slouží. Verdikt není pravomocný, státní zástupkyně i obžalovaný si ponechali lhůtu na rozmyšlenou.

Policie ve špičkově vybavené pěstírně v areálu bývalé textilní továrny zajistila před dvěma lety 2300 rostlin, z nichž mohl gang získat až 172 kilogramů marihuany. Mrázek byl původně obžalovaný z drogových deliktů, za což mu hrozilo až 12 let vězení. Podle Drahotové se ale nepodařilo prokázat, že by se na trestné činnosti podílel. "Tím, že to nenahlásil, jsme jeho jednání kvalifikovali jako nepřekažení trestného činu," uvedla Drahotová. Potrestán mohl být až třemi lety vězení, s ohledem na dosavadní bezúhonnost mu soud uložil podmíněný trest. Obžalovaný dnes využil svého práva a nevypovídal. Dříve se hájil tím, že nevěděl, k čemu prostory sloužily.

Liberecký soud se Mrázkovým proviněním zabýval podruhé. Před tím ho pro nedostatek důkazů zprostil obžaloby, vrchní soud ale osvobozující rozsudek zrušil. Podle Drahotové museli dnes rozhodnout v souladu s tímto verdiktem. "Vrchní soud akcentoval ve svém rozhodnutí, že si nemyslí, že by měl být obžalovaný zproštěn obžaloby," dodala.

V případu bylo původně sedm obžalovaných, u pěti je rozsudek pravomocný. Spolupracující obžalovaný Josef Šlechta vyvázl s podmínkou, další dva členy gangu soud potrestal třemi lety vězení a dva hlavní organizátory deseti lety. Nejpřísnější tresty dostali Jiří Limburský a Quang Nguyen Anh. Obžalován byl ještě Miloslav Blatnický, kvůli závažné duševní nemoci bylo jeho stíhání přerušeno. Organizovaná skupina marihuanu v továrně ve Vratislavicích pěstovala podle spisu minimálně od jara 2013 do policejního zásahu v květnu 2014.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Liberec, továrna, marihuana, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, věznice, Josef Šlechta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud v Liberci uložil Mrázkovi podmínku, o pěstírně konopí musel vědět  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.