Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Požár v bývalých Energomontážích v Liberec způsobil škody za pět milionů korun

Škody za zhruba pět milionů korun způsobil podle prvních odhadů odpolední požár v areálu strojírenské firmy DTZ Liberec. Hořet začal jeden ze strojů, zraněn nikdo nebyl, pracovníci stihli utéct. Příčinou ohně byla podle hasičů pravděpodobně technická závada, vyšetřování ale ještě neskončilo.

Požár v areálu DTZ Liberec byl na operační středisko hasičů nahlášen krátce po 13:30. Vzplanul tryskací stroj. "Když hasiči dorazili na místo, hala byla zakouřená a ze stroje šly plamínky. K uhašení jsme použili sněhové hasicí přístroje," řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová. Hasiči museli po dohašení požáru také zkontrolovat termokamerami, zda se oheň nerozšířil.

Firma DTZ Liberec působí v areálu bývalých Energomotáží a stejně jako její předchůdce se zaměřuje na strojírenskou výrobu a montáž kovových celků pro energetiku a pro textilní, automobilový a zpracovatelský průmysl. Podnik se zhruba dvousetmilionovým obratem zaměstnává 80 lidí. "Požár zasáhl podle mých informací jen jeden ze strojů, ostatní výroby by se to dotknout nemělo," řekl dnes generální ředitel Jakub Jaša.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár v bývalých Energomontážích v Liberec způsobil škody za pět milionů korun  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.