Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Zlodějka vybírala z bankomatu v igelitových rukavicích, policie ji dopadla díky pozorným kolemjdoucím

Podezřelé chování ženy, která vybírala z bankomatu, upoutalo pozornost obyvatel Hrádku nad Nisou. Komu by se také nezdálo podezřelé, když vidí vybírat člověka v igelitových rukavicích. Žena na kolemjdoucí také pokřikovala. Místní proto na místo přivolali policii, která přišla na to, že jde o nenapravitelnou recidivistku s bohatou trestní minulostí.

„Žena skončila na policejní služebně v Hrádku nad Nisou, kde policistům musela celou věc vysvětlit. Rukavice si údajně zapomněla sundat poté, co tankovala benzín na nedaleké čerpací stanici. Avšak, to že jela autem, které bylo hlášené jako kradené a pokoušela se o několik výběrů na odcizené platební karty, již policistům nevysvětlila. Žena nakonec skončila v policejní cele,“ shrnula mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Právě ukradené auto i platební karta jsou jen zlomkem toho, co zvládla během posledních týdnů napáchat. Osmatřicetiletá žena z Jablonecka opustila brány věznice v září letošního roku.

Od té doby stihla vykrást například rodinný dům v Mnichově Hradišti, kde vzala klíče od Fabie, kterou až do zadržení užívala. O dva dny později, také v noční době, navštívila dům v Liberci, v ulici Karolíny Světlé. Tam využila neopatrnosti majitelů jednoho z bytů.

Pomocí zapomenutých klíčů v zámku si otevřela vstupní dveře do bytu. "Uvnitř bytu odcizila v kuchyni odloženou dámskou kabelku s osobními doklady, platební kartou, finanční hotovostí a ještě dalšími osobními věcmi. Kromě toho si odnesla také pánskou peněženku, která ležela na lednici, ve které se také nacházela finanční hotovost, osobní doklady, doklady k motocyklu Yamaha a mimo jiné další platební karta,“ dodala mluvčí.

O další tři dny později řádila zlodějka naposledy, tentokrát ve Zdislavě. „Zde majitelé domu doplatili opět na svoji neopatrnost. Žena využila neuzamčených vchodových dveří, kterými se bez užití násilí dostala dovnitř. Její drzost však neznala hranic, neboť nyní ke krádeži zvolila denní dobu,“ doplnila Šrýtrová. Na verandě domu ukradla dámskou kabelku s peněženkou, hotovostí, platebními kartami, doklady a osobními věcmi.

Ještě tentýž den se zlodějka pokusila vybrat peníze z ukradené karty, při tom ji ale dopadla policie. „Hrádečtí policisté zajistili odcizené vozidlo a také část odcizených věcí, které následně předali zpět jejich majitelům. Po provedených úkonech trestního řízení byla žena propuštěna zpět na svobodu, kde si počká na konečný verdikt soudu. Vzhledem k tomu, že byla v posledních třech letech za obdobnou trestnou činnost soudně trestána, může ji soud nyní poslat až na tři roky do vězení,“ uzavřela mluvčí. Velký dík podle ní patří také obyvatelům Hrádku, kteří přivolali policii. Jen díky nim se podařilo zlodějku dopadnout.

Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, Hrádek nad Nisou, platební karta, dům, Yamaha, okres Jablonec nad Nisou, Mnichovo Hradiště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zlodějka vybírala z bankomatu v igelitových rukavicích, policie ji dopadla díky pozorným kolemjdoucím  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.