Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kde se vařil pervitin a kde pěstovala tráva? Policie zveřejnila drogovou mapu

Liberec, Grabštejn, Jablonec a další. Policie se rozhodla začátkem listopadu zveřejnit mapu s vyznačenými městy, kde se během letošního roku podařilo odhalit varny pervitinu a pěstírny konopí. Důvod? Jednoduchý. Varovat veřejnost před místy, kde docházelo k této nelegální činnosti.

Při výrobě pervitinu dochází ke vzniku mnoha nebezpečných plynů a aerosolů, které velmi zásadně kontaminují prostor, ve kterém k varu dochází. Stejně tak se můžou šířit domem přes společné prostory nebo vzduchotechniku.

„Vzhledem k tomu, že následná dekontaminace a sanace prostor po výrobě metamfetaminu je velmi finančně náročná i složitě proveditelná, téměř nikdo ji neprovádí. Velké riziko pak následně přináší i řemeslníkům, kteří často bez znalosti okolností objekt rekonstruují běžným způsobem,“ řekla mluvčí policie Barbora Kudláčková .

Noví nájemníci, kteří si takovýto byt či dům v dobré víře koupí nebo pronajmou, jsou pak dlouhodobě vystaveni vlivu toxických a nebezpečných látek s negativním vlivem na jejich zdraví. Obdobná situace je i u pěstíren konopí.

„Zveřejněním map se Policie ČR zároveň snaží upozornit na rozsah nelegální výroby omamných a psychotropních látek či prekursorů v ČR a s ním souvisejících negativních zdravotních a ekologických dopadů a iniciovat tím větší zájem o tuto problematiku a předcházení a řešení těchto nežádoucích a nebezpečných jevů,“ uzavřela mluvčí.

Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, metamfetamin, Liberec, Grabštejn, Jablonec, Policie České republiky, výroba, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kde se vařil pervitin a kde pěstovala tráva? Policie zveřejnila drogovou mapu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.