Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Honička v česko-polské pohraničí. Policisté naháněli ukradené Porsche po polních cestách

Jen díky pozornosti novoměstských policistů se podařilo zpět k majiteli vrátit ukradené Porsche Cayenne. Luxusního SUV si hlídka všimla v sobotu kolem jedenácté hodiny dopolední, kdy auto s německou poznávačkou projíždělo Dolní Řasnicí. Policisté se rozhodli auto zkontrolovat, řidič ale na výzvu zareagoval sešlápnutím plynu.

„Z tohoto důvodu za vozidlem vyrazili, na což řidič Porsche reagoval náhlým zrychlením a snahou ujet směrem na Horní Řasnici. Policejní hlídka se v tomto okamžiku rozhodla vozidlo pronásledovat za použití výstražného světelného a zvukového zařízení s rozsvíceným nápisem STOP,“ řekla mluvčí policie Dagmar Sochorová. Pronásledovaný řidič i tak pokračoval v rychlé jízdě. Muži zákona ho pronásledovali až na začátek obce Srbská, kde se jim vůz ztratil z dohledu.

V Srbské jim ale pomohl svým svědectvím jeden z místních, který řekl, že stejné černé vozidlo projelo vysokou rychlostí mimo hlavní silnici na polní cestu. Policisté touto cestou projeli a následně je vyjeté koleje v louce přivedly až za horizontem k odstavenému pronásledovanému Porsche.

„Řidič ani nikdo jiný se v době nálezu vozidla na místě nenacházel. Policisté i s psovodem se služebním psem začali ihned propátrávat okolí, ale nikoho z posádky se jim ovšem nalézt nepodařilo,“ dodala mluvčí.

Později se podařilo zjistit, že Porsche zmizelo v noci z 11. na 12. listopadu v Německu. Čeští policisté se už spojili s německými kolegy, kteří se postarají o předání auta majiteli.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Porsche, Porsche Cayenne, Dolní Řasnice, Horní Řasnice, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Honička v česko-polské pohraničí. Policisté naháněli ukradené Porsche po polních cestách  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.