Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ztratilo se vám jízdní kolo? Dost možná víme, kdo má krádež na svědomí

Ukrást během jednoho měsíce devět jízdních kol, tomu se říká opravdu výkon. Ještě si ani sedmatřicetiletý Liberečan nestačil odpykat poslední trest za krádeže v podobě obecně prospěšných prací a ve své nelegální činnosti pokračoval vesele dál. Teď ale sklapla past a skončil v rukou policistů.

Během září stačil ukrást celkem sedm jízdních kol a další dvě kola si opatřil v polovině října. „Muž si zpravidla vybíral jízdní kola ve volném prostranství, která byla zajištěna pouze cyklistickým zámkem. V jednom případě se vloupal v ulici Dr. M. Horákové v Liberci do tří kůlen u domu, kde v jedné z nich našel, co potřeboval. Odvezl si tak naráz dvě značková jízdní kola,“ shrnula mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Celkem si tedy polepšil o devět jízdních kol různých značek, přičemž krádežemi napáchal škody za bezmála 90 tisíc korun. „Nejen, že se všech krádeží dopustil ve velmi krátké době, ale tři z případů stihl dokonce zrealizovat během jednoho dne,“ dodala mluvčí.

V odpoledních hodinách připravil jednoho občana o jízdní kolo před obchodním domem Forum. Hned poté se přesunul do ulice Partyzánská v Růžodole, kde poblíž Gymnázia F.X. Šaldy ukradl dámské silniční kolo. V neposlední řadě před nákupním centrem Globus odcizil pánské jízdní kolo.

„Ke všem krádežím se muž plně doznal a většinu odcizených jízdních kol již stihl prodat a peníze tak použít pro svoji potřebu. Kriminalistům se podařilo zajistit pouze dvě z odcizených jízdních kol, která navrátili zpět jejich majitelům,“ doplnila Šrýtrová. Za krádeže teď muži hrozí až pět let za mřížemi.

V letošním roce od začátku ledna do konce října řešili policisté na území celého Libereckého kraje 187 případů krádeží jízdních kol, z nichž 49 se jim podařilo objasnit. „Jak je zřejmé z uvedených statistik, objasňování této trestné činnosti není snadné, a to i z důvodů, kdy jejich majitelé mnohdy nemají identifikační údaje ke svým kolům a jsou tak pro policisty těžko dohledatelné,“ uzavřela mluvčí.

Štítky jízdní kolo, krádež, Liberec, Globus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ztratilo se vám jízdní kolo? Dost možná víme, kdo má krádež na svědomí  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.