Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na oslavy na Liberecku budou dohlížet zesílené hlídky

Na oslavy Silvestra a Nového roku v Libereckém kraji budou dohlížet zesílené policejní hlídky. Na hlavním libereckém náměstí také zůstávají betonové zábrany, i když adventní trhy už skončily. Policejní hlídky budou dál vidět v ulicích, řekla dnes krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. V platnosti podle ní zůstávají bezpečnostní opatření, která policie zavedla po teroristickém útoku na adventní trhy v Berlíně, při kterém před Vánoci zahynulo 12 lidí.

"Už jsme stáhli policejní hlídky, které namátkově kontrolovaly bývalé hraniční přechody a vlakové nádraží v Žitavě, nicméně, pokud se týká policejních hlídek i s dlouhými zbraněmi, tak ty samozřejmě v ulicích zůstávají i nadále," řekla Suchánková. Policie se podle ní stále zaměřuje na takzvané měkké cíle. "Na místa, kde je větší koncentrace osob, jako jsou autobusová a vlaková nádraží, náměstí nebo obchodní centra. Tato opatření budou pokračovat i přes Silvestra a Nový rok," dodala. Dohlížet tak podle ní bude policie i na ohňostroje a další akce.

V Libereckém kraji se o víkendu uskuteční řada akcí, a i když Liberec silvestrovský ohňostroj nepořádá, na náměstí před libereckou radnicí se kolem půlnoci tradičně scházejí tisíce lidí, aby společně oslavily příchod nového roku. Slavnostní ohňostroj odpálí už na Silvestra večer v Dubé na Českolipsku, o půlnoci pak ozáří oblohu nad Stráží nad Nisou a Českým Dubem. Na Nový rok se tradičně programy s ohňostrojem konají v Turnově, Novém Boru, Zákupech nebo Doksech.

Autoři

Štítky Liberecký kraj, nový rok, policie, silvestr, Berlín, Vánoce, ohňostroj, Žitava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na oslavy na Liberecku budou dohlížet zesílené hlídky  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.