Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Policie dopadla vraha mladé Ukrajinky. Byl jím třicetiletý Rumun, který po činu odjel do své vlasti

Policisté znají vraha čtyřiadvacetileté Ukrajinky, jejíž tělo našli při rozsáhlé srpnové pátrací akci v korytu řeky Nisy v Jungmannově ulici v Liberci. Na místo jen pár stovek metrů od domova ji podle kriminalistů odvlekl její známý, třicetiletý Rumun, kterého policie před třemi dny obvinila z vraždy. Tomu teď hrozí za závažný trestný čin až dvacet let za mřížemi nebo výjimečný trest. Muž nebyl příbuzným ani partnerem zavražděné ženy.

„Třicetiletý Rumun patřil už od začátku vyšetřování případu do užšího okruhu osob podezřelých a tedy i prověřovaných. Jeho zadržení a následnému obvinění předcházelo vydání Evropského zatýkacího rozkazu,“ řekl na dnešní mimořádné tiskové konferenci ředitel Krajského ředitelství policie Vladislav Husák.

Samotný pachatel totiž hned po vraždě odjel zpět do své vlasti, což komplikovalo práci kriminalistů, kteří museli navázat spolupráci s rumunskými kolegy.

Vraha mladé ženy se podařilo začátkem roku vypátrat, zadržet a transportovat do České republiky, kde byl obviněn z vraždy. Dnes skončil ve vazbě.

Pro policii je třicetiletý muž známo firmou, když byl během čtyřletého pobytu v České republice dvakrát odsouzen pro násilnou trestnou činnost.

Celé vyšetřování je teprve na začátku a policie stejně jako státní zastupitel bližší informace k případu nezveřejňují. Podle našich informací mělo k vraždě dojít 10. srpna v noci ve Vaňurově ulici, kde mladá žena bydlela se svým pětiletým synem. Dvě minuty před třiadvacátou hodinou přijali policisté na tísňové lince oznámení, že z okna bytu ve zvýšeném přízemí vypadla žena. Za ní pak vyskočil muž, který ženu odtáhl neznámo kam. Na místo okamžitě přijelo několik jednotek policistů, kteří po obou začali pátrat. Tělo čtyřiadvacetileté ženy se podařilo později najít v korytu řeky Nisy o pár stovek metrů dál. Pachatel zůstával dlouho neznámý.

Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, vražda, Lužická Nisa, Liberec, Česko, Vladislav Husák, Evropský zatýkací rozkaz, vrah

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie dopadla vraha mladé Ukrajinky. Byl jím třicetiletý Rumun, který po činu odjel do své vlasti  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.