Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V autě vezli batoh s pěti kily léků za čtvrt milionu korun. Před policisty ho hodili do závěje

Při běžné kontrole zastavila počátkem ledna hlídka v Hodkovicích zajímavou dvojici mužů ve Škodě Octavia. Ti se od začátku chovali velice podezřele a kdy policisté našli látkový batoh, jeden z mužů ho hodil do sněhu. Bylo v něm totiž pět kilogramů léků, ze kterých lze vyrobit pervitin. Celkem šlo o třináct tisíc tablet s obsahem pseudoefedrinu.

Policisté chtěli pouze zkontrolovat řidiče, hned od začátku to ale bylo velmi zajímavé. „Řidič policistům pohotově sdělil, že řidičský průkaz jim předložit nemůže, neboť ho ztratil. Pro hlídku nebylo samozřejmě nic jednoduššího, než si tuto skutečnost ověřit – okamžitě tak zjistili, že se tento argument nezakládá na pravdě. Řidičský průkaz ani nemohl mít, neboť mu jej zadrželi pražští policisté poté, co měl při silniční kontrole pozitivní test na návykové látky," popsala mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Řidič se také choval dosti podivně, a tak mu policisté udělali test na přítomnost návykových látek. Ten byl pozitivní na marihuanu. V průběhu kontroly také chtěli policisté vidět povinnou výbavu. Když otevřeli dveře za spolujezdcem, na zemi byl látkový batoh. „Spolujezdec vůbec nereagoval na dotazy policistů, komu batoh patří a záhy ho před jejich zraky vyhodil z auta do sněhu. A věděl proč. Batoh byl plný bílých prášků vyloupaných z blistrů," řekla mluvčí.

Policisté okamžitě oba muže zadrželi a převezli k výslechu, batoh, kterého se chtěli zbavit, vzali samozřejmě s sebou. „K rozpoznání léků pomohl policistům speciální přístroj, který mají kriminalisté k dispozici, a ten okamžitě vyhodnotil, že je v tabletách obsažen pseudoefedrin. Tedy lék, který je užíván k výrobě pervitinu," podotkla Suchánková. Bílých prášků bylo v batohu více jak 13 tisíc, tedy přes pět kilogramů.

Oba muži skončili v policejní cele, po výslechu si převzali usnesení o zahájení trestního stíhání pro zvlášť závažný zločin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. „Dvaačtyřicetiletému muži přibyl ještě jeden paragraf, a to maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neboť měl vysloven platný zákaz řízení motorových vozidel," dodala Suchánková.

V batohu byly léky za čtvrt milionu. Pokud by z nich vyrobili pervitin, tak při ceně 1000 korun za gram mohli vytěžit i milion korun.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky batoh, metamfetamin, Škoda Octavia, Hodkovice (Jívka), drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V autě vezli batoh s pěti kily léků za čtvrt milionu korun. Před policisty ho hodili do závěje  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.