Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dva roky pekla. Ženu z Liberce sleduje na každém kroku její ctitel

Už dva roky se nemůže zbavit svého neodbytného nápadníka žena z Liberce. Celá situace došla už tak daleko, že policisté šestačtyřicetiletého muže z Liberce obvinili z nebezpečného vyhrožování. Zamilovaný muž totiž ženu neustále vyhledává, aby jí dal najevo, co k ni cítí. Jelikož mu ale žena jeho vyznání neopětuje, začal také s vyhrožováním.

„Říká jí, že by ji mohl společensky zničit, kdyby chtěl. Pomalu se tak stává její noční můrou,“ doplnila mluvčí policie Ivana Baláková.

Vše začalo dvěma lety, kdy si muž špatně vyložil zdvořilé chování o několik let mladší ženy, kterou poznal v jejím zaměstnání, když za ní docházel jako klient. Její úsměvy a její vlídná slova si vyložil po svém a začal jí projevovat svou náklonnost. „Ve chvíli, kdy oznamovatelka vycítila, že je do ní zřejmě zamilovaný, snažila se mu situaci vysvětlit a informovala ho o tom, že má jiný partnerský vztah. On ale nechtěl chápat,“ dodala mluvčí. Od té doby jí posílá zamilované sms zprávy, vyhledává její přítomnost, sleduje ji na cestě do práce, shání ji na jejím na pracovišti, ale také jí nepřímo vyhrožuje. 

Jak se ale takovému nátlaku bránit? Podle policistů je velmi důležité nenechávat si vše pro sebe. „Cítíte-li se obětí stalkingu, neváhejte a obraťte se se svým oznámením na policii,“ doplnila Baláková. Pronásledovateli také hraje do karet jakýkoliv kontakt s vámi, proto mu dejte jasně najevo, že o něho nestojíte. „Změňte si například telefonní číslo a to nové svěřte jen lidem, kterým můžete důvěřovat,“ řekla mluvčí.

Foto Bezedný Frank

Štítky Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva roky pekla. Ženu z Liberce sleduje na každém kroku její ctitel  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.