Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Opilci napadli dva chlapce. Jednomu z nich hodili telefon za 28 tisíc do řeky

Hodně nepříjemné chvíle zažili dva šestnáctiletí chlapci. Když se v úterý kolem druhé hodiny odpoledne vraceli v České Lípě po lávce u řeky Ploučnice ze školy, napadla je trojice opilých agresorů. Celý incident skončil potlučením jednoho z chlapců a hozeným telefonem do řeky. Agresory po chvíli zadržela policie.

„Tři opilci seděli na lavičce a nejdříve na chlapce začali pokřikovat vulgární urážky. Studenti se je snažili ignorovat, tím se jim ale konflikt odvrátit nepodařilo. Z lavičky se zvedli dva agresoři ve věku 35 a 20 let a jednoho z mladíků napadli kopanci a údery pěstí,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Chlapcům se nakonec podařilo utéct, napadenému ale z kapsy vypadl drahý mobil za 28 tisíc korun. Ten jeden z útočníků vzal a hodil ho do řeky.

Když se o napadení dozvěděla matka jednoho z chlapců, okamžitě volala policii. Hlídka pak po chvíli nedaleko místa trojici opilců skutečně zadržela. „Zjevně opilí muži je ale ignorovali a chtěli svévolně odejít. To jim pochopitelně policisté nedovolili a za použití donucovacích prostředků je zadrželi. Na policejní služebnu je eskortovali v poutech,“ doplnila mluvčí.

Na základě nashromážděných důkazů potom 35letému a 20letému muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. „Starší z dvojice podezřelých se navíc ještě zodpovídá z krádeže mobilního telefonu, který patřil studentovi,“ uzavřela mluvčí.

Autoři | Foto

Štítky policie, Česká Lípa, Ploučnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilci napadli dva chlapce. Jednomu z nich hodili telefon za 28 tisíc do řeky  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.