Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Chlapec se zřítil ze skály na Turnovsku. Poranil si záda

Neopatrnost a zbrklost. To jsou nejčastěji jmenovatelé pádů ze skal, žebříků nebo střech, u kterých čím dál častěji zasahují záchranáři. Dvě podobné události zaměstnaly v sobotu leteckou záchrannou službu. Vrtulník musel zasahovat v krátkém časovém sledu jak na Českolipsku, tak na Turnovsku.

Už dopoledne vyjížděli záchranáři do obce Koberovy, kde si chlapec po pádu z pětimetrové skály poranil záda. Na místo dorazil i vrtulník, který chlapce transportoval do nemocnice. „S ohledem na mechanismus úrazu byl vrtulníkem transportován k dalšímu ošetření do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. V letošním roce se jednalo již o dvanáctý zásah u pádu ze skály, z toho u poloviny těchto případů zasahovala letecká záchranná služba,“ popsal Stanislav Mackovík.

Netrvalo dlouho a vrtulník znovu startoval k podobnému úrazu. V obci Borek nedaleko Zahrádek spadl muž ze žebříku, přičemž si poranil nohu. „Vrtulník pacienta se zlomenou dolní končetinou dopravil k dalšímu ošetření na traumacentrum v Krajské nemocnici Liberec,“ dodal Stanislav Mackovík.

Tragický začátek prázdnin

Pády nemají vždy šťastný konec. Tragicky skončila výšková práce na střeše fabriky Drylock v Hrádku nad Nisou pro třicetiletého dělníka. Ten spadl minulou sobotu z dvacetimetrové výšky, přičemž utrpěl velmi vážná poranění, kterým na místě podlehl.

K další tragédii došlo 5. července v osadě Nová Víska. Zřejmě příjemné počasí navnadilo do práce na střeše domu šedesátiletého muže. Ten se však ze střechy zřítil a při pádu utrpěl natolik závažná poranění, že mu nepomohl ani zásah letecké záchranné služby.

Štítky vrtulník, pád, střecha, skála, letecká záchranná služba, okres Česká Lípa, Stanislav Mackovík, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chlapec se zřítil ze skály na Turnovsku. Poranil si záda  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.