Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Chaos na Šalďáku. Provoz blokovala nehoda autobusu a multikáry

Frekventované Šaldovo náměstí v Liberci uzavřela v pondělí ráno nehoda autobusu městské hromadné dopravy, který se srazil s multikárou. Hlavní dopravní tepna zůstala pro řidiče uzavřena od deváté hodiny ranní do půl desáté. Při nehodě se měla lehce poranit jedna cestující.

"Policisté z důvodu dokumentace a šetření nehody museli zastavit dopravu a požadovali i vypnutí světelné signalizace. To se nakonec neuskutečnilo, a proto řídili dopravu policisté svými pokyny, což se projevilo jako velký problém," sdělila mluvčí Krajského ředitelství policie Vlasta Suchánková. Velký chaos podle ní působila i neznalost mnoha řidičů, kteří nevěděli, že i přes fungující světelnou signalizaci mají  "přednost" pokyny policistů. I díky tomu se v centru města tvořily dlouhé kolony.

Lehké poranění jedné z cestujících si nevyžádalo ošetření zdravotníků. "Záchranná služba na místo nemusela vyrážet," popsal ředitel krajské záchranky Stanislav Mackovík.

V blízkosti Šaldova náměstí se v pondělí dopoledne poranila i žena, která nedaleko Lokomotivy nejspíš na mokré silnici nezvládl svůj skůtr a spadla. Po příjezdu záchranářů si stěžovala na bolest dolních končetin. 

Štítky havárie, Liberec, Stanislav Mackovík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chaos na Šalďáku. Provoz blokovala nehoda autobusu a multikáry  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.