Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kultura

Netflix sází na postapokalyptické sci-fi thrillery a příběh jeleního chlapce, HBO na terapii

S blížícím se příchodem letních prázdnin se nabídka streamovacích služeb zužuje, uplynulý týden však i přesto nabídl dvě novinky, které spojuje téma postapokalyptické budoucnosti, které ovšem každá z nich vykresluje odlišně. HBO pak přidává...

VÍKEND PODLE DRBNY: Kuličkiáda, výjezd veteránů na Ještěd i dětský den

Díky zlepšení situace ohledně koronaviru a rozvolnění opatření se po dlouhých měsících konají i v Libereckém kraji první kulturní a společenské akce. Na tento víkend je jich naplánováno hned několik.

Titul Památka roku získal secesní dům v Jablonci za vkusnou a citlivou rekonstrukci

Do soutěže o udělení titulu Památka roku 2020 se přihlásily celkem čtyři stavby. Vítězem se stal zrekonstruovaný secesní dům v Korejské ulici v Jablonci nad Nisou.

Až do konce června zachová Severočeské muzeum dobrovolné vstupné

Minimálně do konce června mohou návštěvníci zavítat na základní prohlídku do Severočeského muzea za dobrovolné vstupné.

Ve věku 68 let zemřela herečka Libuše Šafránková

Ve věku 68 let zemřela filmová a divadelní herečka Libuše Šafránková. S odkazem na rodinu to uvedl server CNN Prima News. Proslavila se především díky rolím ve filmech Vrchní, prchni!, Kolja nebo Tři oříšky pro Popelku.

Anifilm slaví dvacet let. Představí přes 400 snímků

V Liberci se podruhé uskuteční mezinárodní festival animovaných filmů Anifilm, který v letošním roce slaví již dvacáté výročí. Festival nabídne během šesti dnů na 477 soutěžních i nesoutěžních snímků.

Ještědská Odysea se po roční pauze vrací. Festival ovlivní covidová opatření

Minulý rok se kvůli covidu neuskutečnila vůbec, letos Ještědská Odysea proběhne, i když s několika covidovými omezeními. Festival alternativních hudebních stylů se koná už v sobotu ve veseckém areálu a vstupenky lze koupit pouze v předprodeji....

Naivní divadlo zahraje v pátek na Benešáku dětem pro radost novou pohádku

Po dlouhých měsících ožívá v Česku kulturní scéna a první představení si připravilo i Naivní divadlo v Liberci. V pátek zahraje pod širým nebem před libereckou radnicí novou loutkovou pohádku Lišák Renard.

Hlasování o Cenu čtenářů Magnesie Litery jde do finále. Liberec má želízko v ohni

Pouze do prvního června se dá hlasovat v rámci Ceny čtenářů knižní ankety Magnesia Litera. Jedním z účastníků je i liberecký autor Václav Dvořák se sci-fi knihou pro děti Já, Finis.

Ewan McGregor jako excentrický módní návrhář a návrat Přátel po sedmnácti letech

Diváci se konečně dočkali a kultovní Přátelé mají pokračování. Na HBO GO tak můžete shlédnout celovečerní talkshow nejen s představiteli hlavních rolí. Mezi další novinky patří minisérie Halston z prostředí módy, akční sci-fi béčko od Zacka...

Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.