Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Kultura

Další filmová hvězda na Liberecku. Gillian Anderson natáčí film Bílý ptáček

Na Liberecku se natáčí nejnovější film režiséra Marka Forstera Bílý ptáček podle předlohy grafické novely White bird: A wonder story spisovatelky R. J. Palacio. Ve válečném příběhu židovské dívky si zahraje i Gillian Anderson, která je v Česku od...

Část sbírek muzea čeká restaurování, odborníci budou zachraňovat i nejstarší zobrazení Liberce

Možná vás překvapí, že v Severočeském muzeu v Liberci při jeho návštěvě uvidíte vystavených pouhých 4 – 5 procent sbírkových předmětů, které muzeum vlastní. Mnohem větší část ze sbírek je totiž schovaná v depozitářích. Všechny najednou vystavit...

Živé umění mezi novými expozicemi. Projekt Kultura přežije provede libereckým muzeem

Projekt #kulturaprezije se stane prvním návštěvníkem nově zrekonstruovaného Severočeského muzea v Liberci. V neděli 7. února proběhne v prostorech muzea koncert vážné hudby, který bude živě přenášen na internet.

Nemohli na koncerty, pustili se do nahrávání. Skupina Imaginárium představuje první videoklip

Už pět let má své místo na hudební scéně liberecká skupina Imaginárium. Na kontě má zatím první album Vzlétne a aktuálně pustila do světa nový videoklip k písni Hvězdy.

Knihy za vysvědčení - u Fryče se slevou a dárkem navrch

I letos si Knihkupectví Fryč připravilo odměnu pro školáky. Přestože jsou knihkupectví zavřená, děti si mohou za vysvědčení vybrat knihu se slevou při jejím vyzvednutí dostanou knihu zdarma z antikvariátu. Akce platí až do neděle.

FOTO: Semilské muzeum má nově dva zdobené čepce až z Olomouce

Dva bohatě zdobené čepce pojizerského typu obdrželo semilské muzeum až z Olomouce. Jedinečné kousky daroval muzeu Milan Hampl, jehož rodině čepce patřily.

Covid ho připravil o práci, přesto nezahálí. Fotograf Radek Drbohlav představuje Hibernaci 2020

Radek Teope Drbohlav patří k nejlepším libereckým portrétním fotografům. I on je ale od března vlastně bez práce. Rozhodl se proto zachytit svým objektivem osudy dalších lidí, kterým koronavirus „zmrazil“ profese pod názvem Hibernace 2020.

Změny ve vedení Divadla F. X. Šaldy nekončí. Nového šéfa má kromě opery i činohra

Již v listopadu minulého roku vyměnilo liberecké Divadlo F. X. Šaldy hlavu operního souboru. Od prvního ledna nastala ale ve vedení ještě jedna velká změna. Dosavadního šéfa činohry Šimona Dominika vystřídala režisérka Kateřina Dušková.

Dotek písku i umění. Lasvit vytvořil v nemocnici v Abú Dhabí obří pohybující se kyvadlo

Obří kyvadlo s 300 křišťálovými elementy vytvořila česká firma Lasvit pro nemocnici Burjeel Medical City v Abú Dhabí. Celý objekt se navíc dokáže pomocí tří motorů rozpohybovat a špičkou hrotu tvoří až neskutečné obrazce v písku.

Liberec kontra Reichenberg. Výstavou teprve začínáme, říká kurátor Luděk Lukuvka

Během pár desítek let prošel Liberec radikální proměnou. Mnoho německých staveb cíleně zmizelo v době socialismu. O mnoho lépe jsme si ale nevedli ani v posledních třiceti letech. Naše město přesto tvoří propletenec starší německé architektury,...

Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.